ZADIVLJUJUĆE: Zvezda je po ovom parametru ispred Sitija, Reala, Barselone... Samo je PSV bolji!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport

impresivno

ZADIVLJUJUĆE: Zvezda je po ovom parametru ispred Sitija, Reala, Barselone... Samo je PSV bolji!

Po xG kategoriji (očekivani golovi) Zvezda takođe prednjači, kako u Srbiji, tako i šire, ali nedostaje prava realizacija

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde su 4. novembra pobedom nad Radnikom izjednačili veliki rekord Real Madrida od 121 prvenstvene utakmice na svom terenu bez poraza, a sada su se istakli na još jednoj listi velikana - za partije isključivo ove sezone.

Naime, igrači Zvezde u prvenstvu prosečno upućuju osam udaraca u okvir gola rivala, i time iza sebe ostavljaju brojne evropske velikane, a jedini klub koji je trenutno ispred prema tom parametru je holandski PSV.

Ravnopravna je Zvezda sa Bajernom, Seltikom i Fejenordom i upućuje osam udaraca u okvir gola rivala, te predstavlja konstantno opasnost po protivnika.

Po xG kategoriji (očekivani golovi) Zvezda takođe prednjači, kako u Srbiji, tako i šire, ali nedostaje prava realizacija što najbolje pokazuje parametar da od svih nabrojanih klubova, samo crveno-beli imaju dva prvenstena poraza.

FK Crvena zvezda, FK Železničar Pančevo, Superliga Srbije
foto: Starsport©

Zapravo, Bajern i Seltik sa ovakvom statistikom, još nisu izgubili, dok Fejenord ima jedan poraz. Sve pomenute ekipe brane titule i svi sem Fejenorda su lideri u svom prvenstvu (Roterdamersi su iza PSV-a).

Zanimljivo, Mančester Siti koji važi za najbolju ekipu na svetu prosečno u prvenstvu upućuje sedam udaraca u okvir gola. Giganti poput Reala i Barselone su na šest, kao i Pari Sen Žermen.

Bonus video:

00:16

Fudbaler Lajpiga u sukobu sa klupom Crvene zvezde

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.