REČI KOJE ĆE PODELITI SRBIJU: Zvezda nema sistem, Bahar luta i eksprimentiše, Partizan nije dobar!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

otvoreno

REČI KOJE ĆE PODELITI SRBIJU: Zvezda nema sistem, Bahar luta i eksprimentiše, Partizan nije dobar!

Oglasio se dan posle utakmice na Marakani

Objavljeno: 18:06h

Fudbaleri Crvene zvezde porazom od Lajpciga na Marakani rezultatom 3:1 eliminisani su iz Lige šampiona.

Dan posle neuspeha protiv nemačkog kluba oglasio se bivši trener crveno-belih Miodrag Božović.

Crnogorski stručnjak se obrušio Zvezdu i trenera Baraka Bahara.

Miodrag Božović
Miodrag Božovićfoto: Starsport©

- Prvo poluvreme bilo je očajno! Može se reći katastrofalno! Pogrešan sastav bio je na terenu, nisam video ni u kojem sistemu. Izašli smo praktično bez špica, a igramo na Marakani, u meču koji treba da dobijemo. Igramo na kontru, a pričamo da igramo presing... Mnogo je bilo kontardiktornosti. Lajpcig je na papiru skuplji, jači i bolji. Sve to znamo. Ali, na Marakani su padale mnogo kvalitetnije i ozbiljnije ekipe. Čemu strah? Daj da napravimo nešto - rekao je popularni Grof za Kurir.

Jedna stvar mu je posebno zasmetala.

- Razumem da dolazi do smene generacija, formira se novi tim, nova Zvezda, ali ne može trener pred svaku utakmicu da izvodi drugi sastav. To je nemoguće. Mora da se opredeli za onih 11 koje će da forsira, da ih uigra i da ima određene izmene.

Od stranaca u napadu, posebno je istekao jednog fudbalera.

Piter Olajinka na meču u Lajpcigu
Piter Olajinka na meču u Lajpcigufoto: Starsport©

- Piter Olajinka izgleda najdinamičnije! Najviše je zainteresovan za igru od svih stranaca, od ovih novih koji su došli ovog leta. Ulaže momak mnogo energije. Nije mi jasno zašto nije počeo. Kada su me pre utakmice pitali ko bi mogao biti drugi Milan Pavkov, rekao sam Olajinka! Čudno mi je što on nema veću minutažu. Kraso nije igrao na svom mestu, kao ni Bukari. Mi nismo imali bokove u prvom poluvremenu. Možda se ja ne razumem u fudbal, ne znam.

Što se tiče veznog reda i tu ima jasan izbor.

- Kanga je bio najbolji. Pokazao je da još nije rekao poslednju reč. Što se tiče Ivanića bio je žrtva ovog sistema u kojem se počelo. Izgledalo je 5-3-2, ali uopšte nije ličilo da se tako igra. Izgubio se Ivanić između Kange i Hvanga. Mislim da je za ovu ekipu sistem 4-3-3 mnogo bolji! Hvang mnogo trči, mnogo se trudi, ali za poziciju na kojoj igra, mora da se vidi koliko je namestio i koliko je dao golova.

Kada je u pitanju odbrana, dao je zanimljivo gledište.

- Zvezdina odbrana počinje od napada! To je ključ! Nije problem zadnja linija, jer Zvezda u svakoj utakmici prima golove. Čitava ekipa se ne brani kako treba. Desi se Rodiću onakva greška... Kiks, okliznuo se. Nisam pristalica da pljujem igrače i nikada to neću da radim. Došla mu je utakmica gde nije bio u svom elementu. Objektivno Zvezda kreće u presing koji nije ubedljiv, igrači na sredini vrlo lako ispadaju i onda odbrana trpi veliki pritisak.

Crvena zvezda jeste odigrala katastrofalno prvo poluvreme, ali je u drugom bila ravnopravna sa daleko skupljim i moćnijim Lajpcigom.

- Prodisali smo ulaskom Olajinke. I Endijae je doneo mnogo dobrog Zvezdi. Sa njim je sve izgledalo mnogo bolje. On nije tip napadača koji će se dopasti publici, ali je čovek koji se stalno bori i čuva lopte. Opet, teško daje golove i nema najbolju tehniku. Ali, činjenica je da je baš Endijae u drugom poluvremenu prebacio Zvezdine linije bliže golu Lajpciga.

Složio se sa kapitenom Aleksandrom Dragovićem koji je nakon meča bio veoma kritičan.

Aleksandar Dragović
Aleksandar Dragovićfoto: Starsport©

- Verovatno je u pravu. Jedan je od najboljih i najiskusnijih u timu, Dragović mnogo znači za ovaj tim Zvezde. To što je rekao kao vrlo iskusan igrač, zna o čemu priča. Ima mnogo utakmica iza sebe, u najjačim ligama. On kao komandant odbrane najbolje vidi i oseća koji su problemi. Sigurno je imao razloga da sve to kaže.

Otkrio je i šta bi uradio na mestu Baraka Bahara.

Barak Bahar
Barak Baharfoto: Starsport©

- Ne znam! Nisam na njegovom mestu! Kad čovek nema informacije iznutra, teško je govoriti bilo šta. Iskreno kažem. Celu situaciju najbolje vide oni koji su unutra. Mislim tu na trenera, najviše. Vratio bih se opet na sistem. Meni je neverovatno da se toliko luta u tom segmentu, kao i sa sastavom. Niko ne zna kojih je to prvih 11. A kod Lajpciga se zna. Evo za primer. Nema Olma, ne igra, povređen je, ali je standardan. Zna mu se zamena. Simons je standardan, Openda takođe, Raum, Henriks, Šlager kao zadnji vezni... U Zvezdi sem Dragovića i golmana Glazera nema standardnih igrača.

Ipak, i pored svega vidi da Zvezda bez problema može da izađe iz krize.

- Lako! Fudbal je čudo. Zvezda sa dva vezana trijumfa u Superligi i pobedom nad Jang Bojsom izlazi iz krize, ako uopšte sve ovo što gledamo možemo da nazovemo krizom.

Partizan je ubedljivo prvi u Superligi Srbije, ali Božović nema lepo mišljenje o crno-belima.

Fudbaleri Partizana slave gol u Novom Pazaru
Fudbaleri Partizana slave gol u Novom Pazarufoto: Starsport©/Srđan Stevanović

- Ništa strašno! To je sve vrlo dostižno. Partizanu sledi serija težih utakmica, idu mu TSC i Čukarički, imaće i derbi sa Crvenom zvezdom. Objektivno Zvezda je jača i kvalitetnija, mada nikada ne treba potcenjivati Partizan. Ove pobede u nizu stvaraju samopouzdanje na kojem se igra mnogo bolje. Meni se ne dopada kako igra Partizan. Gledam sve utakmice... Provukli su se u Novom Pazaru, nisu zaslužili da dobiju. Nisu ubedljivi kao što pokazuje tabela. Ne igraju dobro, stvarno.

Bonus video:

05:26

DOLASKOM DŽAJIĆA ZA PREDSEDNIKA FSS POPRAVLJA SE ODNOS ZVEZDE I PARTIZANA! Bjelinić: Ako Vidić pobedi FUDBAL SE MENJA IZ KORENA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.