BAHAR IZBEGAO NEUGODNO PITANJE PRED LAJPCIG: Izraelac komanduje - samo hrabro! Navijači učinili KLJUČNI POTEZ
Barak Bahar na konferenciji pred Lajpcig, Foto: Starsport©

konferencija trenera zvezde

BAHAR IZBEGAO NEUGODNO PITANJE PRED LAJPCIG: Izraelac komanduje - samo hrabro! Navijači učinili KLJUČNI POTEZ

Objavljeno: 16:41h
Završeno
16:32h

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju ekipu Lajpciga u okviru 4. kola Lige šampiona, a pred "meč sezone" na "Marakani" javnosti su se obratili trener Barak Bahar i Hvang In-Beom.

Izraelski stručnjak je istakao da će njegov tim ići na pobedu, ali nije želeo da otkriva taktiku za sutrašnji duel.

Igrač i trener su bez ustručavanja otkrili da su imali konstruktivan razgovor sa navijačima i da je svako u timu dobio motivaciono pismo.

Barak Bahar na konferenciji
Barak Bahar na konferencijifoto: Starsport

Bahar je svestan da njegovi izabranici nisu u posledne vreme beležili ubedljive partije, ali veruje da u meču protiv favorizovanog protivnika mogu da dođu do pozitivnog ishoda i preokrenu sezonu.

Jedno pitanje se ticalo njegovog ostanka na klupi srpskog šampiona, što je Izraelac vešto izbegao.

Tok konferencije:

16:27h

Da li meč sa Lajpcigom može odrediti njegovu sudbinu na klupi srpskog šampiona?

- Svaka utakmica je bitna, kako u ligi, tako i u Ligi šampiona. Moramo da se fokusiramo samo na meč. Vrlo važna utakmica je pred nama, može da promeni situaciju, a onda ćemo se pripremiti za dalje - izvukao se Bahar na neugodno pitanje.

16:25h

Bahar je odgovorio na isto pitanje novinara i izradio zahvalnost navijačima.

- Pričao sam sa igračima, pokazao sam im ovo pismo i rekao da smo možda igrali dobro, ali da to nije dovoljno. Da nam fali više vatre i energije. Navijači su nam pristupili u pozitivnom maniru i to smo razumeli. Žele od nas da budemo zajedno i da nas podrže. Možda poslednja utakmica u ligi nije bila najvećeg kvaliteta, ali bitno je da smo je dobili i nadam se pobedi sutra, kako bi bili ponosni na sebe.

16:20h

Navijači i trener su dobili pisma od navijača pre meča sa Radničkim, otkrili su kako ih je to motivisalo.

- Pismo sam dobio na engleskom, znao sam koliko je klub važan i šta Zvezda znači navijačima, razumeli smo to još dublje, konačno je vreme da pokažemo koliko nama Zvezda znači na terenu, ne samo navijačima - rekao je Hvang

16:18h

Bahar je dobio zanimljivo pitanje na konferenciji. Šta bi mogao da bude momenat koji bi pamtio sa sutrašnjeg meča.

- Nadam se da će interesantno to što ćemo dobiti utakmicu. Lepo je sada čuti pesmu Lige šampiona, sviđa mi se - uz osmeh je rekao Bahar.

16:17h

Hvang veruje u pobedu pred svojim navijačima.

- Igrali smo tri utakmice u Ligi šampiona i nismo nijednu dobili, tako da mislim da je bitno da pobedimo sutra, jer smo pokazali karakter u Nemačkoj. Tako da sutra sa našim navijačima možemo da odradimo dobar posao. Verujemo u naše navijače i njihovu energiju da možemo da uradimo nešto na terenu i da ih učinimo ponosnim, sutra je vreme za to. Veoma sam uzbuđen zbog toga - rekao je Hvang.

In-Beom Hvang, FK Crvena zvezda, konferencija
foto: Starsport©
16:12h

Kada bi mu neko ponudio remi, da li bi prihvatio?

- Nikada ne igram na remi. U mom DNK je pobednički mentalitet, kao i u DNK ovog kluba. Sve ekipe imaju mane i vrline, na papiru su favoriti, ali je drugačije kada se igra na Marakani.

16:11h

Protiv tima kao što je Lajpcig je najbitniji je fokus na odbrani.

- Moramo da damo sve od sebe, da ne dopustimo Lajpcigu prostor da se razigra. Moramo naći kombinaciju najbolje odbrane i napada, igraćemo hrabro. Moramo biti fokusirani. Da se fokusiramo da budemo agresivni u odbrani, ne samo da postignemo gol - dodaje Bahar.

16:09h

Sutrašnji meč je prema mnogima meč sezone za Crvenu zvezdu.

- Svaka utakmica je bitna, od početka do kraja. Verujem u sebe i stručni tim i igrače, tako da ćemo dati sve od sebe. U prvom poluvremenu smo igrali dobro, potom smo u drugom poluvremenu te utakmice smo nastavili tako, dobro smo se borili. Lajpcig je veoma kvalitetan tim i ima kvalitetne igrače, ali mi ćemo istupiti na teren i dati sve od sebe - rekao je Bahar.

16:04h

Pre Bahara je svoja očekivanja izneo Hvang:

- Još uvek nisam zadovoljan svojim partijama, još uvek se adaptiram na nove saigrače, prvi put igra Ligu šampiona i radim na tome da podignem formu i napredujem. Moramo da se držimo naše taktike, za sutrašnju utakmicu. Daćemo sve od sebe za odbranu Marakane - rekao je fudbaler Zvezde.

14:23h

Trenutni poredak na tabeli grupe G:

Standings provided by Sofascore
14:03h

Lajpcig će u Beograd stići značajno oslabljen - bez svog najkreativnijeg fudbalera Danija Olma koji je operisao zglob između ključne kosti i lopatice i neće igrati do kraja godine. Španac je povredu doživeo u "gaženju" Kelna 6:0.

Red Bul ipak ni rezultatski ne dolazi na stadion "Rajko Mitić" u dobrom raspoloženju pošto je posle Kelna ispao u nemačkom Kupu u kom je branio trofej već u šesnaestini finala od Volfsburga (0:1), a onda je poražen i u Bundesligi u Majncu (0:2).

Lajpcigu će tako gostovanje Zvezdi biti treće u nizu.

13:54h

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak 7. novembra s početkom u 21.00 dočekuju RB Lajpcig u utakmici 4. kola Lige šampiona.

Trener Barak Bahar je pobedom nad Radnikom 3:1 u subotu u Superligi Srbije donekle vratio mir i samopouzdanje ekipi pred meč izuzetnog značaja.

Izraelac od 16 časova ovog ponedeljka drži konferenciju za medije na kojoj će govoriti o okršaju sa nemačkom ekipom koja je pre 13 dana kao domaćin slavila 3:1.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.