"KAKO JE DOĐAVOLA OVAJ GOL PRIZNAT?!" Arteta besan: "Ovde sam 21 godinu, ovo NIJE NAJBOLJA LIGA na svetu! SRAMOTA"
Mikel Arteta, Foto: Printscreen/Sky Sports

krađa koju je video ceo svet

"KAKO JE DOĐAVOLA OVAJ GOL PRIZNAT?!" Arteta besan: "Ovde sam 21 godinu, ovo NIJE NAJBOLJA LIGA na svetu! SRAMOTA"

Arteta je momentalno izneo frustraciju zbog činjenice da je gol Njukasla bio neregularan bar zbog jedne situacije, ali i još spornih detalja u prvom porazu Arsenala

Objavljeno: 15:08h
Nedeljko Đukić

Menadžer Arsenala, Mikel Arteta, bio je očekivano besan na konferenciji za medije posle poraza svog tima na gostovanju Njukasl Junajtedu 0:1 (0:0) u 11, kolu Premijer lige.

Španac je momentalno izneo frustraciju zbog činjenice da je jedini gol (Gordon 64') na meču bio neregularan bar zbog jedne situacije.

VAR je proveravao čak tri sporne situacije kod ovog gola iako je bilo dovoljno da stanu kod jedne - očiglednog faula Žoelintona koji je s obe ruke nekoliko sekundi odgurivao Gabrijela na gol-liniji pa štoper gostiju nije mogao da skoči i interveniše. Ceo svet je video, ali ne i glavni sudija i ljudi u VAR sobi.

Uz to, faulu je prethodila situacija na kojoj je delovalo da je lopta izašla iz igre, ali je i to okarakterisano kao regularno iako se na snimku čini drugačije.

Takođe, meč je obeležio Bruno Gimaraeš za koga i legenda Njukasla Alan Širer kaže da mu nije jasno kako je ostao na terenu jer tri puta bez lopte udario Žoržinja, jednom laktom u glavu. VAR je i ove situacije pregledao i nije isključio Brazilca.

VAR sudija je bio Endrju Medli, a Stjuart Etvel je bio glavni sudija meča.

- Treba da pričam o rezultatu, a u stvari treba da pričamo o tome kako je dođavola ovaj gol priznat. Neverovatno je. Posramljen sam. Ali moram da dođem ovde i probam da branim klub ali i molim za pomoć pošto je apsolutna sramota da je gol priznat, apsolutna sramota.

Zato što to nije gol, iz više razloga, više od jednog razloga. Toliko toga je u ulogu, uložimo toliko truda i tako je teško takmičiti se na ovom nivou... Apsolutna sramota. Opet, osećam se posramljeno, u ovoj zemlji sam više od 20 godina, 21, i ovo nije ni blizu nivoa da se opiše kao najbolja liga na svetu. Žao mi je - rekao je Arteta.

Gol je proveravan zbog tri sporne situacije...

- Zbog toga je još gore, sve izgleda mnogo gore. Dovoljno je da vidite jedan kadar , to je sve što je potrebno, a ako imate bilo kakvu nedoumicu, pogledajte drugi. I ako je i onda ovo gol, dobro.

Da li očekuje izvinjenje?

- Baš me briga šta će reći, iskreno, baš me briga. Neće promeniti konačan ishod. Prekasno je, šta god da kažu, prekasno je. Ja moram da sedim ovde sad i objašnjavam, a sudije? Izgubili smo tri poena danas, ljudi. Znate li šta to znači? Preteško je, u ovoj ligi je preteško, previše je toga u ulogu. Sramota.

Da li je Arsenal oštećen i u prvom poluvremenu?

- Penal na Ediju (Nketija, prim.aut), mnogo stvari je bilo. Možemo do sutra.

Za koju spornu situaciju misli da je trebalo da bude osnova za poništavanje Njukaslovog gola?

- To ne treba ni da se pita, ljudi. Jednostavno nije bio gol. Da bi gol bio priznat, mora da bude po pravilima, a neke stvari nisu dozvoljene u fudbalu - ni ovde, ni u Kini, ni u Japanu, ni u Španiji, ni u Italiji, ni u Portugalu - nisu dozvoljene - decidirano tvrdi Arteta.

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.