UEFA NEMILOSRDNA, FSS ULAŽE ŽALBU! Oglasili se iz srpske kuće fudbala: Stadion će ipak biti pun!
Fudbaleri Srbije, Foto: Starsport©

loše vesti

UEFA NEMILOSRDNA, FSS ULAŽE ŽALBU! Oglasili se iz srpske kuće fudbala: Stadion će ipak biti pun!

Publike će biti, ali...

Objavljeno: 12:37h

UEFA je bila nemilosrdna i kaznila je Fudbalski savez Srbije zbog uvredljivih skandiranja i drugih incidenata na utakmici protiv Crne Gore koja je odigrana 17. oktobra na stadionu "Rajko Mitić".

Sada se oglasio FSS i objavio da će uložiti žalbu na odluku Evropske kuće fudbala.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Disciplinska komisija UEFA kaznila je Fudbalski savez Srbije zbog uvredljivih skandiranja i drugih incidenata na utakmici protiv Crne Gore koja je odigrana 17. oktobra na stadionu ‘Rajko Mitić’.

Kazna podrazumeva jednu utakmicu bez prisustva publike, što znači da će u Leskovcu 19. novembra, kada Srbija u okviru poslednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igra protiv Bugarske, ulaz na tribine biti dozvoljen samo deci mlađoj od 14 godina u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije (Osnovne škole, škole fudbala sa teritorije naše zemlje).

Istovremeno, Fudbalski savez Srbije je kažnjen sa 89.250 evra, čime je ukupna novčana kazna zbog izgreda na tribinama samo na poslednja dva meča nacionalnog tima u 2023. godini, dostigla cifru od 144.250 evra.

FSS
FSSfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

Podsećanja radi, zahvaljujući naporima rukovodstva FSS i razumevanju članova Komisije za žalbe UEFA, prethodna kazna od dve utakmice bez publike, smanjena je posle uložene žalbe na jednu utakmicu uz uslov da se ne ponove isti ili slični prekršaji u trajanju od dve godine.

Nažalost, uprkos svim preventivnim i bezbednosnim merama koje je FSS preduzeo (svaki vlasnik ulaznice imao je obavezu da priloži pasoš i kopiju lične karte, kako bi se individualizovala odgovornost), kao i izuzetnoj saradnji sa FSCG na pripremi utakmice, ponovio se isti prekršaj, odnosno uvredljiva skandiranja koja UEFA definiše kao rasizam.

FSS će zbog značaja predstojeće utakmice protiv Bugarske iskoristiti sva pravna sredstva, odmah uputiti žalbu i pokušati da ublaži kaznu. Potpuno svesni činjenice da su učinjeni prekršaji od strane naših navijača i da smo bili pod uslovnom kaznom, tražićemo odlaganje ili ublažavanje iste, kako bi na novoizgrađenom stadionu u Leskovcu priredili najbolju moguću atmosferu i pružili punu podršku našoj reprezentaciji.

Bez obzira na ishod žalbe, stadion u Leskovcu će svakako biti ispunjen do poslednjeg mesta, jer nam pravila dozvoljavaju prisustvo najmlađih navijača do 14 godina.

Poučeni prethodnim iskustvima sa mečeva protiv Litvanije i Mađarske i uz lepu koreografiju koja se priprema za meč sa Bugarskom, ubeđeni smo da će naš tim imati sjajan ambijent na svom poslednjem koraku ka Nemačkoj - navodi se na sajtu FSS.

Bonus video:

00:30

Piksi na Puškaš Areni

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.