Želim da verujem da prvenstvo nije namešteno! Ivica Iliev otkrio koji mu je san s Partizanom u Ligi šampiona! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

ESPRESO INTERVJU

Želim da verujem da prvenstvo nije namešteno! Ivica Iliev otkrio koji mu je san s Partizanom u Ligi šampiona! (FOTO) (VIDEO)

Imali smo tu čast da budemo gosti sportskog direktora Partizana, sa kojim smo razgovarali o mnogim temama
Objavljeno: 15:10h
foto: Fonet

Partizan je bio u sličnoj situaciji i kada ste Vi bili igrač crno-belih. Bila je to sezona 20000/2001, Partizan je slavio u derbiju Vašim golom i nakon toga se poravnao na tabeli sa Crvenom zvezdom. Koliko je teško da se juri titula na par kola do kraja prvenstva, a da se čeka kiks rivala?

- Pa slične su situacije. I tada kao i sada i Partizan i Crvena zvezda su teže gubili bodove. Kvalitet kod obe ekipe je bio mnogo superiorniji u odnosu na ostale klubove i samo igrom nekih nesrećenih okolnosti, moglo je da dođe do kiksa. Sada po svemu što sam video ove sezone, vidim jedan Partizan, koji je generalno superiorniji. Iskreno i Zvezda dobija, ali mnogo teže i neizvesnije nego mi i tu je razlika u odnosu na ranije.

Da li pobeda u Večitom derbiju kruna Vašeg rada u klubu iz Humske?

- Da ne bude pogrešno shvaćeno taj izraz. Svaka reč može na mnogo načina da se upotrebi. Kada sam spominjao krunu, mislio sam na to da se crno na belo vidi naš rad i naša vizija, o tome pričam, a ne o trofejima, koji su zaista kruna nečijeg rada. Ja sam najzadovoljniji jer se dešava sve ono što smo pričali i što smo obećavali. Ideja da se vrati Partizan gde mu je mesto, a njegovo mesto je da dominira.

- Ne samo da pobeđujemo, nego da se lepo i igra, da imamo dobre i atraktivne igrače, da je njihova vrednost na tržištu velika. Prvi primer je mladi Nikola Milenković, a i svima ostalima skače cena. Naravno, mi ćemo gledati da ih što manje prodajemo. Kao što su svi mislili da ćemo u januaru da prodamo pola tima, mi to nismo uradili. Pa onda kažu ljudi „dobro sada ćete da prodate“, pa mi moramo nekada da prodamo, to rade i Real i Barselona, a ne samo Partizan. E to je kruna, da se na derbiju videlo kakvi su to igrači. Bilo je zaista mnogo negativnih komentara i svega, skakalo se na prvi pogrešan pas, na prvu lošu utakmicu, a na kraju smo došli do toga da su sva pojačanja brže nego što je očekivano dostigla nivo iznad onoga kakav sam ja najavljivao.

Kruže priče da je Ivan Tomić maltene na hodniku našao Nikolu Milenkovića i poveo ga na pripreme Partizana. Upravo je mladi stručnjak bio tu kada ste doveli veliki broj kvalitetnih inostranih pojačanja. Za vreme njegovog mandata na mestu sportskog direktora su dovedeni neki od boljih stranaca u Partizanovoj istoriji (Žuka, Dijara, Moreira, Kleo), pa da li je on imao ulogu u dovođenju Evertona i Leonarda?

- Ispredati će se razne priče i legende o tome. Milenković je bio i u Teleoptiku i u mlađim selekcijama, a meni je tada smetalo što on nije bio etiketiran kao ekstra kvalitet, koji će toliko vredeti, a to je upravo prepoznao Ivan Tomić.

- Nikada se ne bi kitio time kao sportski direktor, ali za sve strance sem Muhameda El Monira, ja sam direktan krivac što su u Partizanu. Što se tiče domaćih igrača tu ima ličnih dogovora, ličnih želja trenera i svega ostalog. Niko se ne dovodi dok ja ne aminujem. Kada su skupi igrači u pitanju, ne sme biti greške, jer ja plaćam cenu uspeha i neuspeha, tako da ja moram da donesem tu odluku i hoću da sam siguran da želim tog igrača. Kada su stranci u pitanju, tu sam brutalan. Kada je sve kako treba, sve ću im dati, kada nisu tu sam oštar.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.