POZNAT DOMAĆIN MUNDIJALA 2034. GODINE! Infantino potvrdio (FOTO)
Đani Infantino, Foto: EPA/Noushad Thekkayil

JEDINI KANDIDAT

POZNAT DOMAĆIN MUNDIJALA 2034. GODINE! Infantino potvrdio (FOTO)

Tri izdanja, pet kontinenata i deset zemalja uključenih u organizovanje utakmica na turniru - to čini fudbal zaista globalnim, napisao je predsednik FIFA

Objavljeno:
Veljko Petrović

Đani Infantino, predsednik FIFA potvrdio je gde će se igrati Svetsko prvenstvo 2034. godine.

To će biti Saudijska Arabija kao jedini kandidat, tačnije jedini su u vremenskom roku dostavili pismo o namerama za organizaciju.

- Najveću predstavu na zemlji organizovaće Kanada, Meksiko i Sjedinjene Američke Države 2026. godine - u Severnoj Americi. Naredna dva izdanja FIFA Svetskog prvenstva biće održana u Africi (Maroko) i Evropi (Portugal i Španija) - sa tri slavljeničke utakmice odigrane u Južnoj Americi (Argentina, Paragvaj i Urugvaj) - 2030. i u Aziji ( Saudijska Arabija) 2034. Tri izdanja, pet kontinenata i deset zemalja uključenih u organizovanje utakmica na turniru - to čini fudbal zaista globalnim!

- Procesi nadmetanja su odobreni konsenzusom preko FIFA Saveta – gde je zastupljeno svih šest konfederacija – nakon konstruktivnog dijaloga i opsežnih konsultacija. Hvala svima koji su učestvovali u ovoj pozitivnoj razmeni. Fudbal ujedinjuje svet kao nijedan drugi sport, a Svetsko prvenstvo u fudbalu je savršen izlog za poruku jedinstva i inkluzije, kao i da pruža važnu ilustraciju kako različite kulture mogu da budu zajedno i mogu da uče i bolje razumeju jedna drugu. Kako živimo u sve podeljenijem i agresivnijem svetu, još jednom pokazujemo da fudbal, vodeći svetski sport, ujedinjuje kao ništa drugo. Svima su nam potrebne ove prilike jedinstva, a predstojeća FIFA svetska prvenstva pružaju jedinstvenu snagu za dobro u ovom pogledu - napisao je Infantino na svom Instagram nalogu.

Bonus video:

01:12

ŠOK ZA GAUČOSE! Saudijska Arabija vodi protiv Argentine, Arapi u transu - trese se stadion

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.