POTVRĐENA SAZNANJA ESPRESA! "Orlići" dobili novog selektora (FOTO)
Dušan Đorđević, Foto: Starsport©

ZVANIČNO!

POTVRĐENA SAZNANJA ESPRESA! "Orlići" dobili novog selektora (FOTO)

Poznat novi strateg mlade fudbalske reprezentacije Srbije

Objavljeno: 17:30h
Veljko Petrović

Na sastanku odbora za hitna pitanja FSS doneta je odluka da se raskine saradnja sa Dušanom Đorđevićem na poziciji selektora "orlića."

Tako su potvrđenja saznanja Espresa da će Ljubinko Drulović postati novi strateg mlade reprezentacije Srbije.

Ljubinko Drulović
Ljubinko Drulovićfoto: Starsport©

- Posle tri meča, dve pobede i jednog previsokog poraza od Engleske, ovo je logična odluka. Ne bežim od krivice i apsolutno sam svestan odgovornosti u ovom delikatnom trenutku. Kolegi Ljubinku Druloviću želim od sveg srca da sa ovim momcima uspešno privede kraju kvalifikacioni ciklus i da se plasira na Evropsko prvenstvo. Ništa još nije izgubljeno, imamo šest bodova i priliku da se i dalje borimo za jedno od prva dva mesta u grupi - rekao je Dušan Đorđević za sajt FSS i zahvalio se kolegama i rukovodstvu na dosadašnjoj saradnji.

Dušan Đorđević
Dušan Đorđevićfoto: Starsport©

Direktor sportskog sektora FSS Miroslav Tanjga smatra da je ovakva odluka Odbora za hitna pitanja bila očekivana posle teškog poraza u Engleskoj.

- Veoma mi je žao što smo morali da povučemo ovaj radikalan potez. Bilo bi neodgovorno i neprincipjelno sa naše strane da je rezultat iz Engleske prošao bez reakcije. Preko nekih stvari jednostavno ne možemo da pređemo. Đorđeviću želimo sve najbolje u nastavku karijere, reč je o dobrom čoveku i kvalitetnom stručnjaku koji je svestan delikatnosti situacije u kojoj se našla naša mlada reprezentacije - istakao je Tanjga.

Miroslav Tanjga
Miroslav Tanjgafoto: Starsport©

Dodao je da je izbor Ljubinka Drulovića bio logičan predlog članova Stručnog odbora FSS.

- Drulović se već dokazao u radu sa mlađim kategorijama. Osvojio je Evropsko prvenstvo 2013. godine sa sa generacijom naših "orlića" koja je dve godine kasnije činila okosnicu tima i na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu. Ima ogromno igračko i trenersko iskustvo, radio je u poslednje vreme kao član stručnog štaba Dragana Stojkovića u A reprezentaciji i kao čovek iz sistema FSS zna šta su zahtevi i zadaci na ovako odgovornoj funkciji. Jasno je da svi zajedno moramo da mu pomognemo, da što pre prevaziđemo ovu situaciju i da već protiv Engleza u Bačkoj Topoli i Luksemburga u Staroj Pazovi, naša mlada reprezentacija bude ponovo na visini zadatka - zaključio je Tanjga.

Bonus video:

00:30

Piksi na Puškaš Areni

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.