BENZEMA, PA KOGA TO LAŽEŠ: Nisam došao zbog novca, već zbog,.."
Karim Benzema na predstavljanju u Al Itihadu, Foto: EPA/STR

ma da

BENZEMA, PA KOGA TO LAŽEŠ: Nisam došao zbog novca, već zbog,.."

Francuski fudbaler očigledno ima problem da prizna razloge svog dolaska u Saudijsku Arabiju

Objavljeno:

Francuski fudbaler Karim Benzema, poput mnogih drugih fudbalera, očigledno je suočen s izazovom da otvoreno prizna da je prelazak u Saudijsku Arabiju motivisan finansijskim razlozima.

U intervjuu za francuske medije, Benzema je istakao da je nakon dugogodišnjeg boravka u Real Madridu odlučio da mu je potrebna promena i da je zato izabrao Saudijsku Arabiju.

Benzema je ovog leta sledio stope svog bivšeg saigrača Ronalda i prešao u saudijski klub Al-Itihad, za što je dobio izuzetno velik ugovor.

Danas, Benzema otvoreno govori o razlozima koji su ga naveli na ovakav korak u svojoj karijeri, uključujući i potrebu za promenom okoline nakon dugog razdoblja u Real Madridu.

"Ovde sam veoma, veoma srećan, na terenu i van njega", kaže na poečtku razgovora, pa se nadovezuje.

"Šta me je navelo da dođem ovde? Pre svega, to što sam bio u mogućnosi da doživim sve sa Realom, pa sam shvatio da mi je potrebna promena posle svega. Želeo sam drugi izazov. Što se tiče Saudijske Arabije, tamo sam želeo da odem i pre ponude koju sam dobio", rekao je Benzema koji je ove sezone za Al-Itihad postigao tri gola u sedam utakmica.

Povukao ga je, kaže, fudbalski projekat koji su počeli da grade Saudijci.

"Pojavio se taj projekat koji je svuda počeo da uzima maha i rekao sam tada sebi: to je to, želim da budem deo svega toga i da doprinesem razvoju fudbala u Saudijskoj Arabiji. To je glavni razlog što sam otišao tamo".

I van terena pronalazi zadovoljenje. Kao musliman, značajna mu je blizina svetih mesta.

"Kada putujete u Meku, vi ste na pravom putu. Za muslimane, to je pravi put. To je ono što je potrebno da radite, osećate se dobro i čisto. Fenomenalan osećaj. Želim svim muslimanima da odu tamo jednog dana jer tamo je istina".

Bonus video:

00:35

Grobari u Ljubljani pred početak meča Cedevita Olimpija - Partizan

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.