NIKAD VIĐENA FOTKA VUČIĆA: Novi predsednik Srbije na Maksimiru 1990. u najkrvavijoj navijačkoj tuči ikad! (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube/1812tulo1/Marina Lopičić

Tad je počeo raspad sfrj

NIKAD VIĐENA FOTKA VUČIĆA: Novi predsednik Srbije na Maksimiru 1990. u najkrvavijoj navijačkoj tuči ikad! (VIDEO)

- Gledajte, uvek smo mi bili spremni na tuču u Zagrebu, ali ovo je bilo nešto drugačije, ispričao je Aleksandar Vučić
Objavljeno: 16:54h

Međutim, mnogo je čini se interesantnija priča o novom prvom čoveku naše zemlje, koji nikada nije krio da je vatreni navijač Zvezde i da je bio član Delija sa kojima je išao na utakmice, a između ostalog bio je i na tom gostovanju u Zagrebu gde su izbili nezapamćeni neredi.

foto: Stefan Jokić

- Tog dana se osećala drugačija atmosfera. Gledajte, uvek smo mi bili spremni na tuču u Zagrebu, ali ovo je bilo nešto drugačije. Nas više od dve hiljade krenulo je vozom, a prvi incident dogodio se već u Vinkovcima. I taj je bio gadniji nego inače... Odmah smo svi znali da se u Zagrebu spremaju neredi. Ali, ne oni između navijača Dinama i Crvene zvezde, već između Hrvata i Srba - kazao je Aleksandar Vučić za "Vreme", pa nastavio:

- I mi i oni tada smo se osećali moćno. Kod nas se tada podizao srpski nacionalizam, u Zagreb smo stigli u velikom broju. Nikada se neće ponoviti gostovanje na koje će otići toliko navijača Crvene zvezde. Navijači su stizali iz Gline, Petrinje, Knina, čitave Krajine, pa i iz Dalmacije. No, u to doba rastao je i hrvatski nacionalizam, pa su se i navijači Dinama osećali slobodno i moćno. Na stadionu se osećala iskrena mržnja, s obe strane čule su se pesme najjezivijih sadržaja - govorio je Vučić.

- Kad smo stigli u Zagreb, prvi put se dogodilo da nas je čekala vojska policajaca. Sproveli su nas do južne tribine. Međutim, mi koji smo bili iskusni, prepoznali smo neke navijače Dinama koji su imali zadatak da prate hoće li se neko od nas izdvojiti, pa da ga prebiju. Prepoznao sam Šejtana, Sarmu i još neke. Nisam video Klokana i Sandra koje sam znao kao vođe Bed Blu Bojsa. Onda sam saznao da su i ostali Zvezdini navijači to primetili, pa su ih ispred jednog kafića presreli i pretukli...

- Sukob između Zvezdinih i Dinamovih navijača počeo je na manjem delu južne tribine, gde je bilo više Dinamovih nego Zvezdinih navijača. Ja sam bio na donjem delu, ali svi smo se brzo popeli gore. Tu je došlo do manjeg obračuna (!?) u kojem su Zvezdini navijači potisnuli Dinamove na travu. Ali, Dinamovi navijači sa severa su već uleteli na teren, a sa istoka je prema nama letelo sve što su mogli bacati. Pošto su u odnosu na nas oni stajali na visini, mi odozdo i nismo mogli bogzna kako uzvratiti. Taj sukob je trajao neko vreme, onda više nije bilo sedišta kojima bismo se mogli gađati. U međuvremenu je policija ušla u obračun s Dinamovim navijačima na terenu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.