SITUACIJA U PARTIZANU NIJE SJAJNA: Oglasio se Duljaj pred meč sa Mladosti
Igor Duljaj, Foto: Starsport©

novi izazov

SITUACIJA U PARTIZANU NIJE SJAJNA: Oglasio se Duljaj pred meč sa Mladosti

Nije zabrinut, ali ima pojedinih problema u timu

Objavljeno: 19:02h

Fudbaleri Partizana dočekuju Mladost iz Lučana u subotu od 18.30 časova, u okviru 10. kola Superlige Srbije.

Trener crno-belih Igor Duljaj je za početak čestitao omladincima na uspehu u Ligi šampiona, a potom analizirao narednog rivala.

Otkrio je i da će na teren poslati najboljih 11 u ovom momentu, ali da pojedini igrači imaju zdravstvenih problema...

- Prvo da čestitam našim omladincima na pobedi u Ligi šampiona i nadam se da će proći u sledeći krug. Što se tiče utakmice protiv Mladosti, to će biti vrlo teška utakmica, iz prostog razloga zato što je to utakmica pred pauzu. Imaju iskusnu ekipu, da ne nabrajam sve igrače, od golmana Stamenkovića, Miloševića koga pamtim iz Ukrajine, Tumbasević... Odličan tim koji će doći bez opterećenja. Uspeli su da uzmu bodove ekipi koja igra Evropu, koja je juče odigrala fantastičan meč protiv Olimpijakosa. Samim tim, oni su osokoljeni i doći će da se nadigravaju sa Partizanom. Poštujemo ekipu Mladosti, oni su po tradiciji uvek nezgodan rival za Partizan. Ono što je najvažnije je to kako ćemo mi da uđemo u meč. Ponavljam, znam iz iskustva da su ove utakmice najteže za našu ekipu, posebno kad ide reprezentativna pauza - započeo je Duljaj.

Fudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizanafoto: Starsport©

Istakao je šta je najveći adut ekipe Mladosti.

- Kolega Igor Savić odlično radi svoj posao. Opet kažem, oni dolaze bez opterećenja ovde, imaju iskusnu ekipu, dosta golova su dali iz prekida, tako da moramo da obratimo pažnju na taj detalj. Važno je kako ćemo mi da otvorimo utakmicu. Ono što je takođe važno, koliko god ljudi bude na stadionu nama je potrebna podrška, posebno igračima. Čak i ako ne ide, oni će biti ti koji će nam pomoći da prevaziđemo probleme ukoliko ih budemo imali na utakmici. Na poslednjih par utakmica, izuzev utakmice u Kruševcu, dovodili smo navijače do stresa, gubili smo pa smo to uspeli da preokrenemo. Nadam se da će drugačije biti sutra, ali opet ponavljam, nema opuštanja, skoncentrisani smo samo na ovu utakmicu - nastavio je trener Partizana.

Sa puno respekta je nastavio o rivalu.

- Mene raduje što smo stvorili dosta šansi, ali opet moram da kažem da Napredak nije imao dosta utakmica do naše. Napravili su veliku pauzu, a možda je to jedan od razloga što nisu tempirali formu protiv nas, kolega iz Kruševca može da opravdanje zbog toga i sa te strane mogu da ga razumem. Sa druge strane, pozitivno je što stvaramo mnogo šansi i naravno uvek raduje kad utakmicu dobijete bez primljenog gola.

Na teren će poslati najjači sastav, a ono što ga raduje je sjajna forma Kalulua.

- Za ljude koji ga ne poznaju sigurno da je iznenađenje. On je veliki profesionalac, uvek na treningu maksimalno daje sve od sebe, da li igra, da li ne igra. Imao je određen period kada je postojala kriza iz određenih razloga, nije prošao pripreme, trenirao je individualno i da su mu bile potrebne utakmice. Polako ulazi u formu, kako on tako i Zahid. Posle pauze gde ćemo imati gust raspored polako će nadolaziti i drugi igrači, međutim, izuzetno je važna sutrašnja utakmica i izaćićemo u najjačem sastavu - podvlači Duljaj.

Igor Duljaj
Igor Duljajfoto: Starsport

Crno-beli forsiraju napadački fudbal, što donosi probleme u branjenju kontri.

- Ekipe koje dominiraju uvek će imati problem sa kontrama. Mi na treningu pokušavamo da taj segment ispravimo. Naravno, mi se uvek trudimo da u svim segmentima naše igre budemo bolji. Ja više volim kada naš tim postigne više golova, makar i primio neki - nastavio je trener.

Osvrnuo se i na zdravstveni bilten svoje ekipe.

- Marković je dvaput povraćao i bio pod znakom pitanja za Kruševac. Pod znakom pitanja imam još par igrača koji se ne osećaju dobro. U glavi imam tim ali posle treninga ću odlučiti ko će igrati. Uglavnom, znam tim za sutra - rekao je trener Partizana.

Za kraj razgovora upitan je za poslednje pojačanje, Natana de Medinu. Po rečima Duljaja, to se neće uskoro desiti.

- Moraće da se strpe, kako oni tako i mi. Imaćemo ovu pauzu, pokušaćemo da nađemo protivnika kako bi Medina ulazio u ritam. Na sutrašnjoj utakmici ga sigurno nećete videti - završio je Igor Duljaj.

Bonus video:

00:25

Igor Duljaj: Niko ne voli i ne poštuje Partizan kao on

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.