MRKELA O HVANGU, NDIAJEU, JANG BOJSU: Spremni smo, želimo nokaut fazu!
Mitar Mrkela, Foto: Starsport©

veruje u energiju marakane

MRKELA O HVANGU, NDIAJEU, JANG BOJSU: Spremni smo, želimo nokaut fazu!

Verujem da uz punu Marakanu možemo da slavimo pobedu večeras - kaže Mitar Mrkela

Objavljeno: 11:03h

Sportksi direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela, optimista je pred duel sa Jang Bojsom u okviru 2. kola grupe E Lige šampiona.

Šampion Srbije dočekuje prvaka Švajcarske na svom stadionu u 21.00.

- Spremni smo, ovo je naše treće učešće u LŠ, a redovni smo učesnici u evropskim takmičenjima. Imamo određeno iskustvo, radili smo naporno godinu dana da se spremimo za ono što nas čeka, da napravimo nešto što još nismo napravili. Pokazala je Zvezda da može da igra dobar fudbal, imamo dosta novih igrača, potrebno je još vremena da se sve to složi, ali naše ambicije ostaju velike kada je domaće prvenstvo u pitanju, pogotovo Liga šampiona. Želimo da prođemo na proleće i da igramo nokaut fazu Lige šampiona ili Lige Evrope - rekao je Mrkela.

Zvezda je poslednji put igrala u grupnoj fazi LŠ 2019. kad je eliminisala baš Jang Bojs.

- Tradicija može da ima ulogu, ali ja verujem na kraju u kvalitet. Jang Bojs je dobra ekipa, jaka, ali i mi imamo dobre igrače. Protiv Mančester Sitija su pokazali kvalitet i verujem da uz punu Marakanu možemo da slavimo večeras pobedu.

- Kao što je Jang Bojs analizirao, tako je i obratno. Nema nepoznanica kako će to izgledati. Znam da imamo rešenje, radi se o kvalitetnoj ekipi, pokazali su to protiv Lajpciga. Verujem u nas, u naš kvalitet i naš stručni štab, a i verujem u energiju Marakane do pobede Crvene zvezde.

Delije, Navijači Crvene zvezde
foto: Starsport©

Jang Bojs uglavnom igra na gol-više.

- Mislim imaju ustaljenu igru od koje ne odustaje, igrali su napadački i protiv Lajpciga. Ali, i mi smo takva ekipa, napadačka, tako da će biti utakmica dva jaka protivnika u kojoj verujem da će Zvezda pobediti.

In-beom Hvang i Šerif Ndiaje su česta tema poslednjih dana, sve od svog dolaska.

- Siguran sam da im treba malo vremena, odigrali su samo dve utakmice. U fazi smo pravljenja ekipe, doveli smo 10 igrača i novog trenera, normalno je da neke stvari ne štimaju. Kako bude prolazilo vreme, dolaziće sve na svoje. Svake godine smo postavljali najveće ciljeve, a to je šampionska titula koju verujem da ćemo uzeti i plasman na proleće evropskog takmičenja.

In-beom Hvang, FK Crvena zvezda, FK Mančester siti, FK Mančester Siti
foto: Conor Molloy / Zuma Press / Profimedia

Mančester Siti i RB Lajpcig će odigrati svoj duel u istoj grupi gde je i srpski šampion.

- Na papiru je veliki favorit Siti, evropski šampion, velika ekipa. Pokazuju dominaciju, ali je Lajpcig poletna ekipa koja igra moderan fudbal.

Mrkela je ispratio i mečeve u Ligi šampiona koji su se igrali u utorak.

- Vidi se da su sve utakmice bile neizvesne, da nisu imale favorita. Gledao sam Napoli - Real i Kopenhagen - Bajern. Hrabro je odigrao Kopenhagen, pokazalo je da uslovno manji klubovi mogu da igraju, ali je suvi kvalitet presudio na kraju - završio je Mrkela.

Bonus video:

01:38

Delije u transu posle gola Zvezde protiv Mančester Sitija

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.