NEMA IZLASKA IZ ZATVORA ZA HRVATE: Bed Blu Bojsi moraju da čekaju do kraja suđenja!
Foto: Vasilis Rebapis / Eurokinissi / imago sportfotodienst / Profimedia

dinamo zagreb - aek

NEMA IZLASKA IZ ZATVORA ZA HRVATE: Bed Blu Bojsi moraju da čekaju do kraja suđenja!

Ipak, postoje i povoljni faktori za navijače

Objavljeno:

Prošlo je već više od mesec i po dana od stravičnog ubistva Mihalisa Kacurisa, navijača AEK-a, pred meč ovog tima i Dinama iz Zagreba, kada je ogroman broj Bed Blu Bojsa došao u Atinu uprkos zabrani grčkih vlasti.

Tamošnja policija radi na rasvetljavanju činjenica vezanih za ubistvo Kacurisa, a kako navodi grčki advokat, Antanasios Kajmenakis, koji zastupa većinu uhapšenih Bed Blu Bojsa, istraga se zbog brojnosti dokaza neće završiti brzo i do kraja suđenja niko od uhapšenih neće biti pušten na slobodu.

On veruje da će većina optužbi biti odbačena na sudu i zadovoljan je razvojem slučaja.

- Čekamo rezultate DNK analize od koje će uveliko zavisiti naš sledeći korak. Zavisno od toga pronađe li se nečiji DNK blizu tela žrtve ili se ne pronađe ničiji, tražićemo od suda puštanje na slobodu, privremeno ili uz kauciju do suđenja - rekao je Kajmenakis, a prenosi portal Index.hr.

Protiv optuženih su podignute optužnice za organizovani kriminal, upotrebu eksplozivnih naprava i nanošenje teških telesnih povreda i izazivanje nereda. Ukupno se terete za 11 kaznenih dela.

- Mislim da niko od onih koji su se u to vreme zatekli onde neće biti pušten na slobodu do suđenja. Snimak koji smo predali sudu govori u prilog našem viđenju događaja. Pomno se razmatraju svi aspekti - dodao je ovaj advokat.

Podsetimo, hrvatska policija uhapsila je pre tri dana ukupno devet članova grupe Bed Blu Bojs zbog naloga iz Atine zbog sumnje da su sudelovali u neredima u Atini 7. avgusta.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.