TEŠKA POVREDA FUDBALERA SRPSKOG POREKLA: Inter ga doveo kao zamenu za Lukakua, van terena najmanje šest nedelja!
Marko Arnautović, Foto: EPA/ Christian Bruna

maler

TEŠKA POVREDA FUDBALERA SRPSKOG POREKLA: Inter ga doveo kao zamenu za Lukakua, van terena najmanje šest nedelja!

Povredio je mišić leve butine

Objavljeno:

Još dok je iznošen sa terena protiv Empolija moglo se po reakcijama i bolnoj grimasi Marka Arnautovića zaključiti da je doživeo povredu teže prirode koja će ga odvojiti sa terena na duži period.

Nažalost, procene su se ispostavile kao tačne posle odrađenih medicinskih pregleda i snimaka koji su pokazali da je iskusni Austrijanac doživeo povredu mišića leve butine.

Povreda Arnautovića je takva da će van terena biti odsutan najmanje šest nedelja. Možda i duže u zavisnosti od toka oporavka. Sigurno je samo da će u Interu nakon tog perioda ponovo da procene stanje 34-godišnjeg napadača.

Procene su da bi Simone Inzagi na letnjeg novajliju mogao da računa najranije za veliki derbi Italije sa Juventusom koji je zakazan za 26. novembar. Ukoliko oporavak bude tekao kako treba.

Ono što će sigurno pogoditi Arnautovića je činjenica da još uvek nije uspeo da se nametne treneru Inzagiju i da će ga povreda samo usporiti u toj nameri.

Očekivalo se da pridošlica iz Bolonje ima i nešto veći uticaj na igru i rezultate Intera. Za sada je Arnautović odigrao ukupno sedam utakmica uz učinak od jedne asistencije i nijednog datog gola.

Istina, mahom je Arnautović ulazio sa klupe, ali njegovim dovođenjem i jeste bila ideja da Inter sa klupe dobije džoketa i igrača koji će menjati ritam utakmice.

Sada će tu ulogu u potpunosti morati da preuzme veteran Aleksis Sančez dok će prve opcije biti Lautaro Martines i Markus Tiram.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso/Meridian)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.