ZVEZDIN ŠERIF PUCA OD SAMOPOUZDANJA: "Imao sam mnogo ponuda, ali je odluka da dođem u Zvezdu bila laka!"
Šerif Enidaje, Foto: FK Crvena zvezda

novo pojačanje

ZVEZDIN ŠERIF PUCA OD SAMOPOUZDANJA: "Imao sam mnogo ponuda, ali je odluka da dođem u Zvezdu bila laka!"

Endiaje je došao kao primarna opcija u napadu

Objavljeno:

Novi fudbaler Crvene zvezde Šerif Endiaje istakao je prilikom predstavljanja na stadionu "Rajko Mitić" da je došao u srpski klub motivisan Ligom šampiona.

Senegalac je potpisao ugovor na tri sezone sa šampionom Srbije, a reč je o igraču rođenom 1996. godine.

"Srećan sam što sam ovde. Zaista sam zadovoljan onim što sam video od Crvene zvezde. Imao sam više ponuda, pogotovo iz Francuske, ali je odluka da dođem u Zvezdu bila laka. Motiv je naravno Liga šampiona, čast mi je što ću igrati u najvećem klupskom takmičenju na svetu", istakao je Endiaje.

Dodaje da je spreman da igra protiv bilo kog kluba. "Spreman sam da igram protiv bilo koga, da li je to Mančester Siti ili neko drugi, ne pravim razliku. U Zvezdi sam kako bih pomogao timu da ostvari zadate ciljeve. Znam da Zvezda ima sjajne navijače, radujem se tome što ću igrati pred njima. Svestan sam i da su njihova očekivanja velika, ali ovde sam da pružim maksimum. Nadam se da ću već sutra istrčati na teren", konstatovao je Endiaje.

Osvrnuo se potom na taktičke zamisli trenera Baraka Bahara. "Poznata mi je formacija i sistem u kom Bahar igra. Lično, odgovara mi svaka taktika, mogu da se prilagodim, to mi nije problem. Šanse postoje da prezimimo, mislim da nismo slučajno u Ligi šampiona, već da se time dokazuje kvalitet. Imamo šansu da prođemo dalje", izjavio je Endiaje.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela istakao je da je Endiaje poslednje pojačanje šampiona Srbije u ovom prelaznom roku. "Šerif je naš novi napadač, dolazi iz Adane, turskog Superligaša i utisak je da je najteže bilo u ovom prelaznom roku dovesti centarfora. Ipak, najvažnije je da je Endiaje danas sa nama. Radi se o modernom napadaču, brzom, jakom, sposobnom, baš kakvog smo želeli svo vreme. Bilans je takav da je 10 igrača došlo, a 15 napustilo naš klub", izjavio je Mrkela.

Smatra sportski direktor "crveno-belih" da je klub uradio dobar posao sa pojačanjima.

"Verujem da će se to u narednom periodu pretočiti u velike rezultate. Sve što smo uradili u prelaznom roku je u dogovoru sa Barakom Baharom. Praksa je takva u Crvenoj zvezdi da se uvek razgovara sa trenerom kada se identifikuju igrači. Trener ima svoje želje u skladu sa filozofijom, upoznao nas je s tim i tako smo i radili", zaključio je Mrkela.

Bonus video:

01:19

Doček Alekse Avramovića u Čačku

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.