ZVEZDINA VELIKA ŽELJA ZAVRŠILA NA PIRINEJIMA: Mogao je u Ligu šampiona, ali je izabrao Španiju!
Mihailo Ristić, Foto: EPA/ESTELA SILVA

pojačanje

ZVEZDINA VELIKA ŽELJA ZAVRŠILA NA PIRINEJIMA: Mogao je u Ligu šampiona, ali je izabrao Španiju!

Nije se poklopilo da dađe na stadion "Rajko Mitić"

Objavljeno: 10:21h

Mihailo Ristić bio je velika želja Crvene zvezde ovog prelaznog roka. Posebno kada je Benfika odlučila da ga ne licencira za predstojeću sezonu.

Krenule je Crvena zvezda u ofanzivu na svog bivšeg đaka, a i sam Mihailo Ristić u javnim istupima, kada je nosio dres Monepeljea, nije bio imun na povratak na Marakanu. Ipak, odlučio je da karijeru nastavi u Španiji.

Izabrao je Mihailo Ristić poziv iz Selte i igraće u La Ligi, jednom od najjačih fudbalskih šampionata na svetu. Odlučio se za broj 21 na dresu, a ugovor sa Seltom važiće naredne tri godine.

Na dresu mu umesto prezimena stoji ime, trend koji je vrlo popularan u Španiji.

- Mnogo sam srećan što sam ovde, imam dobre utiske o klubu, gradu i okolini. Oduševljen sam i siguran da ćemo zajedno postići mnogo uspeha do kraja sezone. Pregovori su bili veoma brzi, moj prvi utisak je da je ovo jedinstven klub. Neki prijatelji su mi govorili o tome, a sada sam se i lično uverio. Svi su me odlično dočekali, sve je bolje od očekivanog: život, treninzi, uslovi, ljudi u klubu, sve uopšte - objasnio je Mihailo Ristić.

Govorio je momak rođen u Bijeljini u Republici Srpskoj o sebi.

- Taktički sam u potpunosti na raspolaganju treneru, ali mogu sebe da definišem kao igrača koji ima veoma dobru levu nogu. Veoma sam ofanzivan. Imam pobednički mentalitet, volim da se takmičim i uvek pobeđujem. Uveren sam da ćemo zajedno sa timom uspeti da ostvarimo velike ciljeve. U modernom fudbalu, svi igrači moraju da imaju fleksibilnu sposobnost da igraju na bilo kojoj poziciji. Mogu da igram i u odbrani sa petoricom i četvoricom na levom boku. Spreman sam da igram na bilo kojoj poziciji.

Potom je objasnio čiji poziv je bio ključni da se odluči za Seltu.

- Svi želimo da radimo sa najboljima, a Rafa Benitez je jedan od najboljih trenera u fudbalu. To je nešto što me navelo da donesem odluku da dođem ovde. Siguran sam da sa Rafom možemo da nastavimo da napredujemo i rastemo, kako bismo postigli uspehe koje želimo.

Veruje Mihailo Ristić da bi igrama u Selti mogao ponovo da se vrati u A tim reprezentacije Srbije. A pomenuo je i najboljeg tenisera na svetu.

- Novak Đoković je najbolji primer našeg sportskog gena. Pretpostavljam da to ima mnogo veze sa činjenicom da nije lako odrastati u mojoj zemlji. Ne mogu da budem ponosniji od toga što sam Srbin. Posedujemo taj takmičarski gen, ali više volim da demonstriram pobednički mentalitet na terenu, nego da pričam o tome - istakao je Ristić.

Bonus video:

00:35

Aleksa izazvao delirijum na Gradskom trgu u Čačku

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.