IMAMO INFORMACIJE O HVANGU IZ PRVE RUKE: Ramadanis za Espreso otkrio vrline i mane NAJSKUPLJEG POJAČANJA ZVEZDE!
Vrline i mane In-Beom Hvanga, Foto: Starsport©, Giannis Papanikos Zuma Press Profimedia

SKENER

IMAMO INFORMACIJE O HVANGU IZ PRVE RUKE: Ramadanis za Espreso otkrio vrline i mane NAJSKUPLJEG POJAČANJA ZVEZDE!

In-Beom Hvang na skeneru novinara koji je ga je pratio dok je nosio dres Olimpijakosa. Kako stvari stoje, biće veliko pojačanje za Crvenu zvezdu

Objavljeno: 20:17h
V Š

Crvena zvezda je na fenomenalan način zatvorila prelazni rok i u njegovim poslednjim trenucima dovela najskuplje pojačanje u svojoj istoriji, Korejca In-Beom Hvanga. Njegov dolazak iz Olimpijakosa će ukupno koštati pet miliona evra.

Crveno-beli su na taj način dobili igrača koji je na prethodnom Svetskom prvenstvu u dresu reprezentacije igrao fenomenalno, a ostavio je odličan utisak u svim klubovima u kojima je nastupao. Pored timova iz domovine nosio je dres Vankuvera i Rubina, pre nego što ga je put odveo do Grčke. Bez ikakve sumnje, spada u red najkvalitetnijih igrača azijskog kontinenta.

Iako je cifra od pet miliona evra ogromna za jedan srpski klub, njegova cena je realno mogla da bude daleko veća. Sa upravom Olimpijakosa nije uspeo da pronađe zajednički jezik i nije potpisao novi ugovor, a doskorašnji mu se polako, ali sigurno, bližio kraju. Zbog toga na njega u Pireju nisu računali.

Hvang će biti veliko pojačanje Crvene zvezde
Hvang će biti veliko pojačanje Crvene zvezdefoto: EPA-EFE Rungroj Yongrit, Starsport©

Kako bi dobili bolji uvid u to ko je In-Beom Hvang kontaktirali smo grčkog novinara Panajotisa Ramadanisa sa "BN Sportsa" i "Thrylos24".

Naš kolega je za početak pohvalio posao koji je klub sa Marakane završio.

- Mislim da je Zvezda napravila veliki transfer. Ako se neko čudi zašto je potrošeno pet miliona evra na njega, uskoro će dobiti odgovor. On je bukvalno svuda po terenu, učestvuje podjednako i u napadu i u odbrani - kaže Ramadanis.

Posle transfera mogli su se čuti komentari da je Korejac najbolji vezista koji je igrao za Olimpijakos u prethodnih deset godina.

- Ne mogu da kažem da je najbolji vezista Olimpijakosa u prethodnih deset godina, ali je jedan od najboljih svakako. Bio je u Pireju samo jednu godinu, ali navijači su ga voleli od prvog dana i utakmice sa Apolon Limasolom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Smatra da bi njegova cena dodatno skočila da je ostao u klubu i da bi obeštećenje bilo daleko veće od pet miliona evra.

Crvena zvezda je imala sreće da dovede igrača njegovog profila
Crvena zvezda je imala sreće da dovede igrača njegovog profilafoto: EPA/Jeon Heon-Kyun

- U Zvezdi sigurno osećaju da su imali puno sreće da ga dovedu. Imao je ugovor na još godinu dana i da je ostao sigurno bi mu cena skočila na 11 ili 12 miliona evra. Nažalost, nakon svega što se odigralo ovog leta, morao je da pronađe novi tim. Zvezda je odradila zapanjujući posao.

Panajotis je imao samo reči hvale za Hvanga...

- Sjajan je karakter. Dobar je momak, zato su ga navijači voleli. Daću vam jedan primer. Svaki put kada bi ga trener zamenio, poklonio bi se publici. Nažalost, zahtevao je da ode iz kluba. Niko ne zna zašto. Olimpijakos nije pravio problem oko njegove prodaje, želeo je da ga pusti neku od liga petice. Ipak, ostao je van ekipe.

Navijači Olimpijakosa su obožavali Hvanga
Navijači Olimpijakosa su obožavali Hvangafoto: EPA / RUNGROJ YONGRIT

Zatim smo prešli i na stil igre veziste iz Azije.

- Hvang može da igra kao centralni i zadnji vezni. Kao što sam rekao, sjajan je u odbrani, ima dobar pas i odličan pregled igre. Igra brzo i ne troši vreme. Jak je, posebno kada je u defanzivi. Takođe, mnogo radi na sebi kako bi bio sve bolji i bolji. Slabosti su mu vazdušni dueli, a takođe nije od velike pomoći ni u igri po bokovima.

"Postaće miljenik Delija"

Sagovornik nimalo ne sumnja da će se Hvang ukopiti u sistem trenera Crvene zvezde.

- Sjajan igrač za stil fudbala koji forsira Barak Bahar. Prilagodiće se sto odsto. Mislim da će postati miljenik Delija.

Otkrio nam je i kakav je van terena. Čini se, pravi profesionalac.

- Sjajan momak. Nije jedan od onih koji izlaze uveče, preskaču treninge, itd. Obožava fudbal.

Ramadanis je prokomentarisao i reakciju navijača Olimpijakosa nakon njegovog transfera u Beograd.

- Pa... Osećanja su pomešana. Svi navijači su ga voleli i niko ga ne mrzi posle ovoga. Većina ne može da poveruje da se ovo desilo. Takođe, niko ne smatra da je izdao klub - rekao je sagovornik za kraj.

Zvezda je transferom Hvanga kompletirala tim za ovogodišnju Ligu šampiona.

Bonus video:

00:35

Hibridni teren i novi mediko blok na Marakani: Crvena zvezda u novu sezonu ulazi spremna za sva iskušenja

(Vladimir Šuster)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.