ZVEZDA IMA ČIME DA SE HVALI! Na OVAKAV rezultat čekao se više od 70 godina!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

NEVEROVATAN PODATAK

ZVEZDA IMA ČIME DA SE HVALI! Na OVAKAV rezultat čekao se više od 70 godina!

Izabranici Baraka Bahara su u prva tri kola domaćeg prvenstva igrali izrazito ofanzivan fudbal

Objavljeno: 18:27h

Crvena zvezda je silovito krenula u odbranu titule u Superligi Srbije. Ostvarene su tri pobede na isto toliko mečeva uz fenomenalnu gol razliku koja iznosi 13:1. Odličnim učinkom na terenu prvotimci su uspeli da otvore nacionalno prvenstvo najefikasnije još od 1951. godine.

Posmatrajući mečeve izabranika Baraka Bahara svedoci smo stvaranja jedne od najsnažnijih generacija crveno-belih. U uvodne tri runde domaćeg prvenstva Zvezda je igrala izrazito ofanzivan fudbal.

Publika na Marakani je uživala u goleadama protiv Vojvodine (5:0) i Napretka (4:0), dok su navijači u Lučanima ostali oduševljeni ubedljivom Zvezdinom pobedom protiv Mladosti (1:4) na prvom gostovanju.

Srđan Mijailović, FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Sa 13 datih golova i samo jednim primljenim Crvena zvezda je najefikasnije otvorila nacionalno prvenstvo još od davne 1951. godine. Naime, na početku druge polovine 20. veka Zvezda je na prve tri utakmice ostvarila gol razliku od 13:0. Pobeđen je tada BSK sa 1:0, a potom su deklasirani Spartak i Vojvodinu identičnim rezultatom 6:0.

Samo jedan pogodak da se izjednači po efikasnosti je nedostajao generaciji u sezoni 1958/59, koju je pratila gol razlika 12:3 u prve tri utakmice. Takođe, da obori tada postavljen rekord mogao je tim iz sezone 1989/90 koji je tada u prvom kolu savladao Slobodu sa 6:1, ali već u drugom doživeo poraz od Vojvodine sa 2:1, da bi u trećoj rundi trijumfovao nad Vardarom sa 5:2 što dovodi do učinka od 12 datih pogodaka, ali i pet primljenih golova.

Podsećanja radi, ipak najbolji start prvenstva Crvena zvezda je ostvarila 1945. godine, kada je u uvodnom delu prvenstva Beograda pobedila Železničar (18:0), Slobodu (9:0) i Drvodeljac (4:3).

U mnogim takmičarskim sezonama Zvezda je uspevala da sa tri pobede na startu otvori šampionat, ali ne i ovako ubedljivo kao četa Baraka Bahara, barem od 1951. godine.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport

Ako se osvrnemo na prethodnu sezonu 2022/23 u prve tri utakmice Zvezda je primila samo jedan pogodak, ali je tada postigla jedanaest.

S obzirom da su već u ranoj fazi šampionata postigli rezultat koji se čekao 72 godine, u crveno-belom taboru su sigurni da će u narednim izazovima tek ispisati nove stranice istorije. Prilika da se nastavi ubedljiv niz pobeda je već u subotu, 19. avgusta, kada Crvena zvezda od 20 časova i 30 minuta dočekuje Spartak na stadionu “Rajko Mitić”.

BONUS VIDEO:

00:35

Hibridni teren i novi mediko blok na Marakani: Crvena zvezda u novu sezonu ulazi spremna za sva iskušenja

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.