BIVŠI TRENER ZVEZDE POSTAJE SELEKTOR: Ljubimac "Delija" preuzima komšije?
Midrag "Grof" Božović (u sredini), Foto: FK Crvena zvezda

opa

BIVŠI TRENER ZVEZDE POSTAJE SELEKTOR: Ljubimac "Delija" preuzima komšije?

Kroz trenersku karijeru se nigde nije dugo zadržao, ali je vodio borjne klubove

Objavljeno:

Miodrag Božović, crnogorski trener, u pregovorima je sa Fudbalskim savezom Severne Makedonije kako bi preuzeo selekciju te zemlje, prenose Vijesti.

Ukoliko ishod pregovora bude pozitivan, "Grof" će na klupi Severne Makedonije naslediti Blagoja Milevskog.

Severna Makedonija je prethodnih godina više puta bila hit velikih takmičenja - prvo je izborila debitantsko Evropsko prvenstvo 2020, a u baražu za Svetsko prvenstvo u Kataru eliminisala je Italiju, da bi je na poslednjoj stepenici zaustavio Portugal.

Iz pomenutog perioda pamti se i pobeda nad Nemačkom u Dizeldorfu, ali čini se da je u poslednjim kvalifikacijama za EURO 2024 krenuo pad, pa su u Fudbalskom savezu očigledno rešili da se zahvale Milevskom.

Makedonci su do sada upisali pobedu nad Maltom (2:1), od Ukrajine su u Skoplju poraženi 3:2 (nakon vođstva od 2:0), dok su na "Vembliju" pretrpeli katastrofu od Engleske (7:0).

Fudbalska reprezentacija Severne Makedonije
foto: EPA/Nake Batev

Kroz trenersku karijeru Božović se nigde nije dugo zadržao, ali je vodio borjne klubove, između ostalih: Budućnost, Grbalj, Borac iz Čačka, Crvenu zvezdu, moskovske velikane Dinamo i Lokomotivu, Rostov, Krila Sovjetov, Arsenal iz Tule...

Osvojio je Superligu Srbije sa Zvezdom u sezoni 2015-16 i postao miljenik navijača, ali nije uspeo da uvede klub ni u Ligu šampiona ni u Ligu Evrope, niti da osvoji Kup Srbije.

Bio je pak blizu da odbrani titulu u prvenstvu pošto je Zvezda bila na prvoj poziciji sve do samog kraja kada je Partizan uspeo da je prestigne, a Božović je podneo ostavku.

Bruno Matos, Miodrag Grof Božović
foto: Starsport©

Bonus video:

00:35

Hibridni teren i novi mediko blok na Marakani: Crvena zvezda u novu sezonu ulazi spremna za sva iskušenja

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.