Predsednik UEFA došao u Beograd i šokirao: Srbija će biti izbačena zbog huligana! (FOTO)
Foto: Marina Lopičić

I šalio se sa Toletom

Predsednik UEFA došao u Beograd i šokirao: Srbija će biti izbačena zbog huligana! (FOTO)

Aleksander Čeferin je upozorio da se naša država mora ozbiljno obračunati sa izgrednicima i da je "na tankom ledu"
Objavljeno:
foto: Marina Lopičić

Slovenac je rekao da mu je izuzetno drago što je posetio Srbiju i dodao da ima odličan odnos s Kokezom, ali i bivšim predsednikom FSS-a, a sada počasnim Tomislavom Karadžićem.

- FSS me je podržao kada se daleko nije znalo da li postoji mogućnost da budem predsednik UEFA. Ljudi iz FSS-a su pokazali ne samo da podržavaju one u koje veruju već i da su mudri u diplomatskom smislu jer znači da veruješ u nekoga od samog početka, ne samo od kad znaš da će da pobedi - kazao je on.

Čeferin se u Beogradu sastao i s premijerom Aleksandrom Vučićem, a glavna tema bila je infranstruktura, koja je u Srbiji veoma loša.

- UEFA je već mnogo pomogla i pomagaće. Ne mogu da pomognem više onima koji su mi bliže jer postoje konkretna pravila. Drago mi je što smo dobili ličnu garanciju predsednika Vlade da će država dati milion evra za izgradnju veštačkih terena u Srbiji, ali i da će finansirati izgradnju stadiona u okolini Beograda - rekao je Čeferin.

foto: Marina Lopičić

Po njegovim rečima, Srbija je "sportski ogromna zemlja" i da je infrasturktura daleko od idealne, a da je dobio garancije da će biti promena i da će vlada učestvovati u finansiranju raznih projekata.

On je rekao da reprezentaciji Srbije ide dobro u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo prvenstvo i da uz Hrvatsku ima najveće šanse da se plasira. Svojoj zemlji Sloveniji je poželeo plasman, ali je uz osmeh naveo da "to neće puno pomoći".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.