ZVEZDA ZAVRŠILA ZNAČAJAN POSAO: Odlučio da produži ugovor sa šampionom Srbije!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

OSTAJE

ZVEZDA ZAVRŠILA ZNAČAJAN POSAO: Odlučio da produži ugovor sa šampionom Srbije!

Veliko zadovoljstvo usled novog potpisa je iskazao i sportski direktor Mitar Mrkela

Objavljeno: 19:26h

Supertalentovani desni bek Kosta Nedeljković je u službenim prostorijama stadiona “Rajko Mitić” u društvu predsednika Crvene zvezde - Svetozara Mijailovića i sportskog direktora Mitra Mrkele produžio ugovor do 2026. godine.

- Produžio sam ugovor sa voljenim klubom i osećam se fantastično! Sanjao sam i maštao o ovome kao dečak. Međutim, neću se opustiti jer smatram da je produžetak ugovora samo podstrek za naporan rad koji tek sledi. Hvala čelnim ljudima u klubu na ukazanom poverenju, daću sve od sebe kako bih ispunio njihova, ali i lična očekivanja. Vetar u leđa koji sam dobio kroz intenzivne treninge tokom priprema mi mnogo znači, siguran sam da je odličan period iza mene. Zadovoljan sam radom na pripremama i smatram da sam se nametnuo novom šefu stručnog štaba Baraku Baharu. Očekivao sam da ću se pokazati u pozitivnom svetlu tokom priprema, a samopouzdanje koje posedujem me uvek primorava da idem napred. Snovi su i dalje tu, želim da debitujem prvo na Marakani, potom da zabeležim što više nastupa i ostavim dubok trag u Zvezdi. Porodica je moja podrška, roditelji uz brata i sestru su uvek tu za mene - poručio je nakon potpisa ugovora Nedeljković.

Veliko zadovoljstvo usled novog potpisa Koste Nedeljkovića je iskazao i sportski direktor Mitar Mrkela.

Kosta Nedeljković, Mitar Mrkela, Svetozar Mijailović
foto: FK Crvena zvezda

- Izuzetno je značajno za Crvenu zvezdu kada dete koje je poniklo u našoj Omladinskoj školi ostavi odličan utisak, prvo u Grafičaru tokom prethodne sezone, a potom i na pripremama u seniorskom timu Zvezde na Zlatiboru i u Rusiji, te produži ugovor sa Crvenom zvezdom. Kosta Nedeljeković je talentovan momak, veoma brzo napreduje, tokom prethodnih šest meseci se sjajno adaptirao na igru sa starijim rivalima, a takođe je i na utakmicama u prvom timu Zvezde ostavio odličan utisak. Siguran sam da je Nedeljković budućnost Crvene zvezde. Novi trener Barak Bahar je izuzetno zahtevan i precizan kada je u pitanju realizacija zadatih ciljeva. Kosta se veoma brzo snašao, uz to poseduje sjajne atletske sposobnosti, brzinu i izdržljivost. Verujem da uz još malo rutine može da izraste u vrhunskog desnog beka, ta pozicija je deficitarna i veoma je teško naći fudbalera takvog profila. Ukoliko uspete u tome cifre koje se traže su neverovatne. Najvažnije je da je Kosta stigao iz Omladinske škole Crvene zvezde, te da na toj poziciji imamo pravog igrača - rekao je Mitar Mrkela.

Kosta Nedeljković je rođen 16. decembra 2005. godine u Smederevu i prošao je sve mlađe kategorije našeg kluba. Kompletnu karijeru je gradio kraj desne aut linije, gde se profilisao kao standardan i pouzdan defanzivac na poziciji desnog beka. Stasavajući u Omladinskoj školi Crvene zvezde, uporedno je nosio dres svih juniorskih selekcija reprezentacije Srbije.

Prethodne takmičarske godine je bio predvodnik omladinaca našeg kluba u Ligi šampiona za mlade, dok je poslednjih šest meseci proveo u razvojnom timu Zvezde igrajući seniorski fudbal. Impresivne partije su ga preporučile da postane deo prvog tima Crvene zvezde, dok je odmah na početku priprema prvo na Zlatiboru, a potom i u Rusiji pokazao vanserijski talenat koji je odmah uočio stručni štab našeg kluba na čelu sa izraelskim stručnjakom Barakom Baharom. Zvezdino dete se obavezalo na vernost crveno-belim bojama do 2026. godine i sigurni smo da će predstavljati veliko pojačanje za naš klub u svim narednim izazovima.

BONUS VIDEO:

00:20

Atmosfera pred početak meča Crvena zvezda - Voždovac

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.