TEŠKE OPTUŽBE POZNATOG TRENERA: "Zvezda i Hajduk su bili privilegovani, znam da su kupili utakmicu u Beogradu!"
Vahid Halilhodžić, Foto: EPA/Yoan Valat

ŠOK

TEŠKE OPTUŽBE POZNATOG TRENERA: "Zvezda i Hajduk su bili privilegovani, znam da su kupili utakmicu u Beogradu!"

Pričao je i o dešavanjima u reprezentaciji na Svetskom prvenstvu 1982. godine

Objavljeno: 16:40h

Iskusni stručnik iz Bosne i Hercegovine Vahid Halilhodžić pričao je o dešavanjima iz nekada velike Jugoslavije i kako su mu se desile dve velike nepravde, u reprezentaciji i na klupskoj sceni.

Poznati trener se prisetio jedne od najvećih trauma dok je nosio dres Veleža iz sezone 1973/1974.

Hajduk i Velež završili su je s jednakim brojem bodova, ali je klub iz Splita bio prvak zbog bolje razlike golova (+28 u odnosu na +20). U utakmicama poslednjeg kola Velež je slavio u Sarajevu 3:1, a Hajduk na Karaburmi protiv OFK Beograda 2:0, za koji meč je popularni Vaha rekao da je bio namešten. - Generacija u kojoj sam igrao, iako sam bio mlađi, i ova druga s Tuceom, Kajtazom… To su verovatno dve generacije koje su morale biti prvaci, ali smo pokradeni. Moja je generacija pokradena od Hajduka. Ja znam da su kupili utakmicu u Beogradu protiv OFK Beograda, Borota golman… Sve to znam - rekao je Halilhodžić.

Vahid Halilhodžić
foto: EPA/Jalal Morchidi

Nabrojao je još nekoliko stvari koje smatra nepravdom u igračkoj i trenerskoj karijeri. Smeta mu što je kao jedan od najboljih igrača tadašnje Jugoslavije imao sporednu ulogu u reprezentaciji na Svetskom prvenstvu u Španiji 1982. godine. - To mi je jedna od mojih sportskih trauma, uz ovo što mi se dogodilo kao treneru, da me tri puta nakon izborenog SP-a sklone. Malo me to pogodilo. Jedini sam igrač koji nije dobio dozvolu da ode iz države s 28 godina, otišao sam preko s 29 i po godina. Kaže da je politika imala veliki uticaj i da su prostor morali da dobiju fudbaleri Hajduka i Crvene zvezde. - Plasirali smo se u teškoj grupi s Italijom koja je kasnije bila svetski prvak. U toj selekciji sam proveo devet godina, a imao sam možda petnaestak nastupa, možda tek sam desetak bio standardan. Bio sam proglašen najboljim igračem, a bio sam rezerva. Tu je politika imala velik uticaj. Morali su da budu drugi igrači, posebno su oni iz Hajduka i Crvene zvezde imali jaku privilegiju - zaključio je.

BONUS VIDEO:

41:37

USIJANJE DANA 19.04.2021.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.