LEGENDARNI SESK FABREGAS OBJAVIO KRAJ KARIJERE! Osvojio je sve sem jednog trofeja (VIDEO/FOTO)
Sesk Fabregas u dresu Koma sa kapitenskom trakom, Foto: Antonio Saia / LaPresse / Profimedia

PENZIJA!

LEGENDARNI SESK FABREGAS OBJAVIO KRAJ KARIJERE! Osvojio je sve sem jednog trofeja (VIDEO/FOTO)

Čuveni Španac odigrao je 849 utakmica, postigao 144 gola uz 253 asistencije

Objavljeno:

Posle 17 utakmica u Seriji B za Komo, ali i 12 klupskih trofeja sa Arsenalom, Barselonom i Čelsijem, Sesk Fabregas (37) objavio je kraj karijere.

Legendarni Španac proveo je četiri i sezone u Monaku, a bio je deo jedne od najmoćniji generacija u istoriji fudbala.

Mislimo na nacionalni tim kada je osvojio Evropsko prvenstvo 2008, potom Svetsko prvenstvo 2010. i ponovo Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Neće ići na odmor, postaće trener B i omladinskog tima Koma čiji je suvlasnik sa Tjerijem Anrijem i još nekoliko biznismena.

Ostaće upamćen kao jedan od najboljih vezista sveta u prve dve decenije 21. veka, ali nije uspeo da osvoji Ligu šampiona.

Marka navodi da će se na Pirinejima zauvek pamtiti njegova asistencija Andresu Inijesti za jedini gol u 116. minutu finala Mundijala 2010. godine.

Odigrao je 849 utakmica u karijeri, postigao 144 gola i upisao 253 asistencije, a sa 16 godina i 177 dana najmlađi je debitant u istoriji Arsenala.

- Sa velikom tugom javljam da je došlo vreme da okačim kopačke o klin. Ceniću svaki trenutak, od ranih dana u Barseloni, Arsenalu, povratka u Blaugranu, u Čelsiju, Monaku i konačno Komu. Od Svetskog prvenstva, preko Evropskog prvenstva, pobeda u Engleskoj, Španiji, osvajanje evropskih trofeja: bilo je to putovanje koje nikada neću da zaboravim.

- Svima koji su mi pomogli, mojim saigračima, trenerima, direktorima, predsednicima, vlasnicima, navijačima i mom agentu; celoj mojoj porodici, od roditelja do sestre, supruge i dece, koji su mi uvek davali savete i uvek bili putokaz; mojim protivnicima sa kojima sam vodio velike bitke na terenu: hvala vam što me činite jačim.

Sesk Fabregas u dresu Čelsija
Sesk Fabregas u dresu Čelsijafoto: AP

- Imam toliko neizbrisivih uspomena i stekao sam prijatelje na svom putu, vredelo bi samo zbog toga. Takođe sam naučio tri jezika i rastao i sazrevao na svojim putovanjima. Imao sam iskustva za koja nisam mislio da ću im se približiti ni za milion godina.

- Ali nisam tužan, jer krećem novim putem: Treniraću mladu ekipu Koma u Primaveri. Ovo je klub i projekat sa kojim sam oduševljen. Ova ekipa mi je osvojila srce od prvog minuta, sreli smo se u savršenom trenutku moje karijere. Daću sve od sebe u novoj avanturi. Posle 20 neverovatnih godina punih odricanja, radosti i strasti došlo je vreme da se još jednom zahvalim i pozdravim najlepši sport na svetu. Uživao sam u svakom minutu, Sesk - stoji u poruci Fabregasa.

Bonus video:

00:07

Izbacili Srbiju pa igrali fudbal

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.