PARTIZAN POTPUNO MENJA IGRAČKI KADAR: Nastavlja se trend odlazaka iz kluba!
Fudbaleri Partizana, Foto: Starsport

ODLAZAK

PARTIZAN POTPUNO MENJA IGRAČKI KADAR: Nastavlja se trend odlazaka iz kluba!

Za tim iz Humske odigrao je ukupno 14 mečeva

Objavljeno: 11:26h

Promene u timu Partizana, “aktivirane” odmah posle završetka sezone, nastavljaju se prevremenim raskidom pozajmice Andresa Kolorada. Defanzivni vezni se u Kolumbiju vraća šest meseci pre dogovorenog roka, jer klub iz Humske ima neke druge planove u vezi sa selekcijom tima za narednu sezonu, a u njima nema pomenutog igrača.

Kolorado će još u ponedeljak boraviti u sportskom centru u Zemunu, kada će se pozdraviti sa saigračima i stručnim štabom, a potom sledi povratak kući, koji bi se neminovno dogodio u januaru, jer u Humskoj nisu bili zadovoljni prikazanim i nisu ni planirali da aktiviraju otkupnu klauzulu.

Možda je i sam igrač osetio “drugačiju klimu”, naznaku da će na njegovu poziciju doći fudbaleri drugačijeg profila, pa ni sam nije pravio problem, niti “grebao” da ostane, iako se profesionalno pojavio u Beogradu prvog dana priprema, bez dana kašnjenja koja se internacionalcima često dešavaju. Uz to je i sam Kolorado bio u “stegama”, tvrdeći da mu se porodica nije adaptirala na srpsku prestonicu, da supruzi nedostaje Kolumbija....

Andres Kolorado
foto: Starsport©

Otuda je najbolja odluka za obe strane da već sada dođe do rastanka, da bi svaka od njih do kraja prelaznog roka imala prostora za menevar. Kolorado je u Partizan stigao krajem januara, kao jedino pojačanje u zimskom prelaznom roku i klub iz Humske tada nije posegao za kupovinom, već se naprosto “ogradio” pozajmicom, pošto vezista nikada do sada nije igrao na evropskom tlu, uz to nije bio u potpunosti spreman (kuburio sa povredom).

U ugovor je uvrštena otkupna klauzula od 800.000 evra, plus 10 odsto od dalje prodaje koje bi po slovu saradnje pripali njegovom klubu Kortulueu. Međutim, niti je Kolorado bljesnuo da bi opravdao eventualni rizik, niti su u Partizanu bili zadovoljni onim što su videli, tim pre što imaju sasvim druge planove za budućnost.

Kolorado je u Partizanu odigrao ukupno 14 mečeva (jedan gol i asistencija), nije košta crno-bele ulaganja sem plate, a njegov odlazak će svakako otvoriti mesto stranca za angažovanje kvalitetnijeg rešenja.

Pre Kolumbijca, klub su napustili Ljubomir Fejsa i Milan Lukač, kojima su istekli ugovori, prevremeno je raskinut ugovor sa Hamiduom Traoreom, što se sprema i Patriku Andradeu, Nemanja Jović je tužio crno-bele, a Slobodan Urošević i Rikardo Gomeš su prodati u Aris iz Limasola i Al Šamal.

BONUS VIDEO:

00:09

Sablasno prazne tribine na 170. večitom derbiju

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.