SAIGRAČ PROZVAO GOLMANA REALA: Razočarao nas je, sam je odlučio da ode, KAPITENSKA TRAKA je samo detalj...
Janik Karasko i Tibo Kurtoa, Foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

raskol sve dublji

SAIGRAČ PROZVAO GOLMANA REALA: Razočarao nas je, sam je odlučio da ode, KAPITENSKA TRAKA je samo detalj...

Što se mene tiče, on je najbolji golman na svetu - smiruje strasti selektor

Objavljeno: 07:32h

U fudbalskoj reprezentaciji Belgije atmosfera nije bila na nivou na Svetskom prvenstvu u Kataru i to je bilo jasno. Da se Romelu Lukaku nije ispromašivao protiv Hrvatske, "Crveni đavoli" bi prošli dalje, ali teško da bi stigli do trećeg mesta kao "Vatreni" sa vidno narušenim odnosima unutar ekipe.

Novi selektor Domeniko Tedesko je kao prvi zadatak u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. imao upravo to - da povrati kamaraderiju Belgijanaca, ali je već naišao na ozbiljan problem.

Na utakmici sa Austrijom, u podsustvu penzionisanog Edena Azara i povređenog Kevina De Brajnea, golman Tibo Kurtoa je očekivao da dobije kapitensku traku, ali je Tedesko dao pomenutom Lukakuu.

Jedan od najboljih čuvara mreže na svetu se uvredio i napustio kamp reprezentacije pre sledećeg duela, sa Estonijom.

Fudbalska reprezentacija Belgije, Romelu Lukaku, Tibo Kurtoa, Eden Azar
foto: Belga / ddp USA / Profimedia

Njegov otac i on su tvrdili da je dobio dozvolu za to zbog problema sa kolenom, ali je selektor posle rekao medijima da Kurtoa nije povređen.

Golman Reala se oglasio kasno sinoć rekavši da je duboko razočaran što je Tedesko izneo u javnost razgovor iz svlačionice i da "procene selektora ne odgovaraju stvarnosti".

Janik Karasko je protiv Estonaca uzeo kapitensku traku kada je Lukaku zamenjen, a posle meča je izjavom za medije "dolio ulje na vatru".

- Na kraju krajeva, on je deo tima, jedan je od trojice kapitena. Traka je samo detalj. Morate pokazati da ste lider i kapiten svojom ličnošću. Odlučio je da ode. Da li je imao nelagodu ili ne, ne znamo. Ali jedan od razloga njegovog odlaska bila je traka - potvrdio je Karasko za "Marku".

Tibo Kurtoa, Mišel Gerzig
foto: EPA-EFE/Olivier Matthys / POOL

Domaći, belgijski mediji već razapinju golmana koji je nedavno upiasao 100. nastup za nacionalni tim. Jedan od naslova je "Dobro jutro, sveti Tibo. Kakva jaja bi Vaša svetost volela za doručak?".

Sa druge strane, Tedesko pokušava da smiri situaciju.

- Što se mene tiče, on je najbolji golman na svetu. Cenim ga i kao čoveka. Za mene se ništa nije promenilo, ali on je doneo veoma tešku odluku, moram da pustim da se stvari smire - rekao je Nemac.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.