ZVEZDA OSTVARILA ŽELJU POSLE GODINU I PO DANA! Ado u crveno-belom dresu (VIDEO/FOTO)
Edmund Ado i Mitar Mrkela, Foto: FK Crvena zvezda

KONAČNO!

ZVEZDA OSTVARILA ŽELJU POSLE GODINU I PO DANA! Ado u crveno-belom dresu (VIDEO/FOTO)

Edmund je plaćen subotičkom Spartaku 400.000 evra, a potpisao je četvorogodišnji ugovor

Objavljeno:

Crvena zvezda u utorak je predstavila novog napadača Žana-Filipa Krasoa, a u Beograd je istog dana, ali uveče sleteo golman Omri Glazer.

Crveno-beli su u sredu popodne predstavili novo pojačanje koje im je bila želja još pre godinu i po dana, a pitanju je Edmund Ado (23).

Plaćen je subotičkom Spartaku 400.000 evra, a u dresu Šerifa iz Tiraspolja izbacio je Beograđane u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

- Edmund Ado je igrač iz Gane koji u naš klub stiže iz subotičkog Spartaka. Želeli smo ga i ranijih godina, nismo uspeli da ga dovedemo, posle se malo izgubio iz našeg fokusa, ali je odigrao dobru polusezonu u Spartaku. Mlad je igrač, rođen 2000. godine, igra na poziciji centralnog veznog igrača, ima iskustvo iz Lige šampiona i reprezentacije. Verujem da će u Zvezdi imati dobre godine i doprineti uspesima kluba - rekao je sportski direktor Mitar Mrkela.

Edmund Ado i Mitar Mrkela
Edmund Ado i Mitar Mrkelafoto: FK Crvena zvezda

Potpisao je četvorogodišnji ugovor.

- Sjajni su utisci, zaista me je lepa atmosfera dočekala na Marakani i srećan sam što sam ovde. Uzbuđen sam što ću imati priliku da igram pred Zvezdinim navijačima, dobro ih pamtim. Dugo je trajalo interesovanje, i svestan sam očekivanja, tako da ću dati sve od sebe da učinim navijače ponosnima. Prilagodio sam se na život u Srbiji, iako nije bilo lako kada sam došao, promene i sve, ali pomoglo mi je ovih šest meseci da se naviknem na fudbal i uslove. Polako učim i jezik, reči koje znam, možda nisu prikladne za konferenciju, ali popraviću vokabular, biće bolje kada sledeći put budemo razgovarali - nasmejao je Ado prisutne.

Edmund Ado
Edmund Adofoto: FK Crvena zvezda

Imao je priliku da igra na stadionu "Rajko Mitić" kao član moldavskog šampiona, a glavni utisak su mu navijači.

- Sećam se atmosfere i navijača, to mi je bilo nestvarno. Pokušaću da u Zvezdi budem još bolji nego u Šerifu i da pomognem ekipi da ostvarimo zacrtane ciljeve. O konkurenciji ne razmišljam, jer ne gledam saigrače na taj način. Svi smo tu zbog zajedničkog uspeha. Kada dobijem šansu na terenu, daću sve od sebe da je iskoristim - istakao je Ado koji je zadužio dres sa brojem 21.

Edmund Ado
Edmund Adofoto: FK Crvena zvezda

Edmund je od 2021. godine upisao i osam nastupa za seniorsku reprezentaciju Gane, a od trofeja ima duplu krunu sa Šerifom u sezoni 2021/22.

Bonus video:

00:47

Delije pale zastave Rome

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.