FSS SE OGLASIO I SVE RAZJASNIO: Nije tačno da je Sud u Lozani stopirao ODLUKU!
FSS, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

otkud sad ovo?

FSS SE OGLASIO I SVE RAZJASNIO: Nije tačno da je Sud u Lozani stopirao ODLUKU!

Konačna odluka trebalo bi da bude doneta 21. jula

Objavljeno: 15:32h

Pojavila se informacija da je Sud za arbitražu u sportu u Lozani stopirao odluku FSS-a o oduzimanju devet bodova Kolubari iz Lazarevca, a sada su se oglasili iz srpske kuće fudbala i sve razjasnili.

CAS bi ovakvom presudom vratio Kolubaru u elitu, jer bi sa devet vraćenih bodova klub iz Lazarevca takmičenje završio na prvom mestu plej-auta, ne na pretposlednjem.

Međutim, posle svega se oglasio i FSS. U zvaničnom saopštenju za javnost podvučeno je da odluka disciplinskih organa naše kuće fudbala i dalje na snazi.

Fudbaleri Kolubare
Fudbaleri Kolubarefoto: Starsport©

- Nisu tačni navodi da je CAS usvojio žalbu FK Kolubara, naprotiv odluke Disciplinske komisije i Komisije za žalbe FSS ostaju na snazi do okončanja postupka pred CAS, ali se neće sprovoditi. FSS je imenovao advokatski tim i ima rok da dostavi svoj odgovor na žalbu FK Kolubara do kraja sledeće nedelje.Dakle, postupak je tek u početnoj fazi, CAS danas nije odlučivao o žalbi FK Kolubara- stoji u saopštenju FSS.

Konačna odluka trebalo bi da bude doneta 21. jula, za kada je zakazan i početak nove sezone u Superligi.

- Istovremeno, CAS je vodio računa o značaju koje postupak ima po učesnike i činjenice da je prvenstvo 2022/2023 okončano, a da je saglasnošću obeju strana planirano da odluka po žalbi FK Kolubara bude doneta pre početka prvenstva 2023/2024. CAS je na stanovištu da zbog prethodno navedenog neće da prejudicira svoju odluku o žalbi FK Kolubara ni na koji način kojim se pogoduje ili pravi šteta nekoj od strana.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.