"ČULI SMO PUCNJE IZ PUŠKOMITRALJEZA!" Arigo Saki o čuvenoj utakmici "u magli Marakane" (VIDEO)
Arigo Saki i Silvio Berluskoni, Foto: EPA/Giuseppe Farinacci

SEĆANJE NE BLEDI

"ČULI SMO PUCNJE IZ PUŠKOMITRALJEZA!" Arigo Saki o čuvenoj utakmici "u magli Marakane" (VIDEO)

Ne, bilo je posebnih momenata, pre svega ujutru je bio trening kad smo čuli pucnjavu. Igrači su bili malo hm, prisetio se legendarni trener Milana

Objavljeno: 19:34h

Legendarni Siniša Mihajlović nedavno nas je nažalost napustio, ali njegovo ime i prezime živeće od Japana do Argentine preko Srbije i Italije.

1 / 30 Foto: EPA/Elisabetta Baracchi

U njegovu čast, kao i čuvenog Paola Rosija, biće održan fudbalski kamp u Srbiji koji će nositi naziv "Italijanski fudbal u Beogradu."

Pele i Paolo Rosi
Pele i Paolo Rosifoto: EPA_EFE/ANSA

U sklopu predstavlja kampa, jedan od gostiju bio je Arigo Saki, legendarni trener Milana koji je vodio onu "onu" utakmicu protiv Crvene zvezde.

Naravno, pričamo o meču iz 1988. godine kada su crvneo-beli bili na pragu prolaska dalje, ali je magla prekinula meč koji je potom ponovljen.

- Ne, bilo je posebnih momenata, pre svega ujutru je bio trening kad smo čuli pucnjavu. Igrači su bili malo hm... Rekao sam im da nije to ništa, ali se ispostavilo da su to bili puškomitraljezi u blizini stadiona. Zatim, znamo šta je bilo s maglom, u drugoj utakmici su bila otvorena vrata, mogli su svi da uđu, sećam se da je Gulit razgovarao sa Galijanijem koji je upitao koliko će biti ljudi, a oni su im odgovorili oko 120.000. A na pitanje koliko ih inače ima, oni su rekli 40.000. Tada su upitali, a šta je sa ostalih 80.000? E, oni su došli da gledaju nas - rekao je Arigo Saki za Telegraf.

Bonus video:

00:47

Delije pale zastave Rome

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.