ZVEZDA ULAŽE TOKOM LETA: Sprema se nešto posebno za Ligu šampona!
Stadion "Rajko Mitić", Foto: Starsport©

nova investicija

ZVEZDA ULAŽE TOKOM LETA: Sprema se nešto posebno za Ligu šampona!

Evropska fudbalska unija (UEFA) u saradji sa Fudbalskim savezom Srbije (FSS) postaviće na "Marakani" teren sa hibridnom travom

Objavljeno: 14:28h

Crvenu zvezdu do odlaska na letnji odmor očekuju još tri prvenstvena susreta i izazovi u Kupu Srbije, a period do priprema za narednu sezonu osim za rekonstrukciju tima u Ljutice Bogdana planiraju da iskoriste i kako bi umili stadion.

Prema saznanjima pojedinih domaćih medija, Evropska fudbalska unija (UEFA) u saradji sa Fudbalskim savezom Srbije (FSS) postaviće na "Marakani" novi teren, sa hibridnom travom, koja je najbolja od svih koje trenutno postoje.

Reč je o podlozi koja se prvi put pojavila na Evropskom prvenstvu 2016. godine. Od tada su mnogi klubovi počeli da je koriste, pre svih Premijerligaši. Većina njih ima hibrid, pa im trava deluje lepše i zelenije od prirodne. Takođe, trava je čvršća i podnosi veći teret od standarde. Zbog toga dugo deluje novo i ne primećuju se na njoj promene usled odigravanja utakmica.

Stadion Rajko Mitić
foto: Starsport©

Ova saznanja potvrdio je i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović koji je istakao važnost rekonstrukcije terena crveno-belih.

- U narednom periodu teren na Marakani će biti promenjen i reč je o investiciji vrednoj više od pola miliona evra. Zvezda će imati najbolju travu, popularni hibrid. To je prirodni busen u koji se pletu veštačke vlasi. Za njega postoji i poseban način održavanja, pa će crveno-beli dobiti i nadzor, stručnu podršku, posebnu kosačicu i sve što bude neophodno kako bi se teren održavao u dobrom stanju. Mišljenja sam da bi Zvezda trebalo da dobije sve što možemo da joj omogućimo, jer će predstavljati naš fudbal u Ligi šampiona - kazao je Nedimović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.