APR ODBIO NOVU UPRAVU PARTIZANA! Nastavak igre prestola u Humskoj (FOTO)
Milorad Vučelić i Ostoja Mijailović, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević, Printscreen

ZVANIČNO!

APR ODBIO NOVU UPRAVU PARTIZANA! Nastavak igre prestola u Humskoj (FOTO)

Iz tog tela poručili su da nisu ispunjeni svi uslovi kako bi nova garnitura zamenila staru, koju je smenilo SD Partizan

Objavljeno:

Agencija za privredne registre nije odobrila registrovanje nove privremene uprave fudbalskog kluba Partizan.

Iz tog tela su poručili da nisu ispunjeni svi uslovi kako bi nova garnitura zamenila staru, koju je smenilo SD "Partizan".

Ostoja Mijailović, predsednik KK I JSD Partizan
Ostoja Mijailović, predsednik KK I JSD Partizanfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

TUMBAKOVIĆ MENJA VUČELIĆA, VRAĆA SE I DRUGI TROFEJNI TRENER? Sprema se opasno TUMBANJE u Partizanu!

Usledila je i reakcija iz Humske i to radikalna, pa je tako fudbalska sekcija posle 78 godina istupila iz Sportskog društva "Partizan".

Miloš Vazura i Milorad Vučelić
Miloš Vazura i Milorad Vučelićfoto: Starsport©

Obrazloženje ovakve odluke APR-a prenosimo u celosti.

- Podnosilac registracione prijave broj BS 1644/2023, podneo je dana 04.05.2023. godine, registracionu prijavu za registraciju promene podataka o: Fudbalski klub "Partizan"

u Registar udruženja, društava i saveza u oblasti sporta i dokumentaciju zavedenu u potvrdi o podnetoj registracionoj prijavi broj BS 1644/2023. Proveravajući ispunjenost uslova propisanih odredbom člana 14. Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre, registrator je utvrdio da nisu ispunjeni uslovi za registraciju iz sledećih razloga:

- Odredbom člana 14. stav 1. tačka 6) Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre („Službeni glasnik RS”, 99/2011, 83/2014 i 31/2019, 105/2021) propisano je da po prijemu prijave registrator proverava da li su uz prijavu priloženi propisani dokumenti, čija je sadržina i forma određena zakonom. Odredbom člana 5. Pravilnika o sadržini i načinu vođenja Registra udruženja, društava i saveza u oblasti sporta ( Sl. glasnik 32/2016) propisano je da se uz prijavu za upis promene podataka u Registar podnosi između ostalog odluka nadležnog organa o promeni podataka, zapisnik sa sednice nadležnog organa na kojoj je doneta odluka o promeni podataka, izjava novoimenovanog zastupnika, odnosno likvidacionog upravnika da ispunjava uslove iz člana 33. st. 2. i 3, odnosno člana 99. stav 5. Zakona o sportu, dokaz o identitetu lica ovlašćenog za zastupanje – fotokopija lične karte ili pasoša.

- Uvidom u dostavljenu dokumentaciju utvrđeno je da nije dostavljena izjava novoimenovanog zastupnika da ispunjava uslove iz člana 33. st. 2. i 3, odnosno člana 99. stav 5. Zakona o sportu. Odredbom člana 53. važećeg statuta propisano da upravni odbor ima najmanje tri člana, dok u zapisniku sa sednice upravnog odbora nije navedeno koliko tačno članova ima upravni odbor u trenutku održavanja sednice, niti je navedeno da je ispunjen kvorum za odlučivanje u skladu sa odredbom člana 57. važećeg statuta. Odredbom člana 14. stav 1. tačka 9) Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre („Službeni glasnik RS”, 99/2011, 83/2014 i 31/2019, 105/2021) propisano je da po prijemu prijave registrator proverava da li je uz prijavu priložen dokaz o uplati naknade za vođenje postupka registracije na osnovu koga se može utvrditi da je uplaćena naknada na tekući račun Agencije, a odredbom člana 3. stav 1.

- Odluke o naknadama za poslove registracije i druge usluge koje pruža Agencija za privredne registre („Službeni glasnik RS“, broj 131/22) propisana je naknada za registraciju promene podataka sportskog udruženja u Registar - u iznosu od 3100,00 dinara. U vezi sa napred navedenim, a uvidom u podnetu dokumentaciju, utvrđeno je da nije uplaćen pravilan iznos naknade, odnosno da je uplaćen iznos od 1.500,00 dinara - stoji u obrazloženju.

Bonus video:

00:25

Igor Duljaj: Niko ne voli i ne poštuje Partizan kao on

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.