NEDIMOVIĆ O UTAKMICI ČUKARIČKI - PARTIZAN: Zajednica će reagovati!
Nedimović, Bjeković i Džajić, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

superliga srbije

NEDIMOVIĆ O UTAKMICI ČUKARIČKI - PARTIZAN: Zajednica će reagovati!

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije kaže da su neke odluke već donesene

Objavljeno:

Utakmica 30. kola Superlige Srbije između Čukaričkog i Partizana danas je trebalo da se nastavi od 18 časova, ali je to i dalje vrlo upitno.

Klub sa Banovog Brda je izdao saopštenje u kom traži da se meč registruje službenim rezultatom 3:0 u njihovu korist jer su navijači Partizana pet puta izazvali prekid duela, a onda gostujući igrači nisu hteli da igraju.

Sa druge strane, fudbaleri "Parnog valjka" će otići na stadion sa namerom da zavšre utakmicu prekinutu u 18. minutu.

1 / 5 Foto: Starsport©

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović izjavio je za Tanjug da veruje da će Zajednica Superlige i Prve lige Srbije reagovati u skladu sa propisima povodom dešavanja na utakmici.

Nedimović je napomenuo da Zajednica organizuje takmičenja zajedno sa svojim direktorom, kao i da postoje službena lica na utakmici koja će u skladu sa propisima doneti odgovarajuće odluke kada je reč o utakmici Čukarički - Partizan.

- Već su neke odluke donete, vidim da je Čukarički uputio i žalbu i u skladu sa tim Zajednica će reagovati. Moramo se držati pravila i procedura. FSS je poverio takmičenje Zajednici superligaša i prvoligaša i u skladu sa tim se svi ponašamo. Ako dođe do drastičnijih odstupanja od pravila onda se znaju konsekvence, ali 'momci' u Zajednici odlično rade svoj posao - objasnio je on.

Jovan Šurbatović, Branislav Nedimović
foto: Starsport©

Nedimović je podsetio da je FSS uputio zvanično pismo Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) povodom novonastale situacije i zabrane vlasti u Prištini za organizovanje takmičenja na teritoriji Kosova i Metohije.

On smatra da takva vrsta represije od strane kosovske policije nije viđena od Drugog svetskog rata i dodaje da očekuje od UEFA da reaguje kako bi se stvari smirile. Nedimović kaže da je šest osvojenih bodova fudbalera Srbije na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. ogroman uspeh kojim trebamo da budemo zadovoljni.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video:

00:32

Tuča grobara i policije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.