ZAŠTO DŽAJIĆ NIJE U BIO U AVIONU? Nedimović PROGOVORIO o odnosu sa predsednikom FSS-a
Džajić i Nedimović, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

sada je sve jasno!

ZAŠTO DŽAJIĆ NIJE U BIO U AVIONU? Nedimović PROGOVORIO o odnosu sa predsednikom FSS-a

Stavio tačku na spekulacije

Objavljeno: 12:17h

Potpredsednik FSS Branislav Nedimović gostovao je na u Jutarnjem programu Prva TV, gde je govorio o planovima i ciljevima ali i o odnosu sa predsednikom FSS Draganom Džajićem i selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem.

Nedimović je 14. marta izabran za potpredesednika FSS.

- Sa aspekta finansija, dobra je situacija. Sada ćemo da odredimo stateške stvari, a to su infrastruktura i plasman na EP. Država se sprema za izgradnju nacionalnog stadiona, treba da se otvore tri nova stadiona u Loznici, Leskovcu i Zaječaru. To će da promeniti fudbalsku sliku. Fudbal je polatforma oko koje se razvija privreda. U roku od dve do tri godine nacionalni stadion će biti završen, biće to "lepotica" od 55.000 mesta. Mi već imamo ima četiri moderna stadiona, računajući i onaj u Bačkoj Topoli - rekao je Nedimović za Prva TV.

FSS
FSSfoto: Starsport©

Govorio je o Kongres UEFA u Lisabonu, na kom je predstavljao Srbiju, ali bez predsednika FSS Džajića, što je bio povod za medijske spekulacije da nisu u dorim odnosima.

- Mogu samo da se smejem, ako nisu problem moje farmerke, onda je problem ko je bio u avionu. On je doneo odluku iz privatnih razloga, to morate da pitate Džajića. Bilo je zadovoljstvo da predstavljam Srbiju tamo. Džajić je predsednik Saveza, znamo kakav je fudbaler bio taj čovek i to je dovoljan garant da promenimo imidž fudbala u Srbiji. Imamo odličan odnos, čovek je stariji od mene i može samo da se uči od njega - rekao je Nedimović. - Kad smo bili u Lisabonu, razgovorali smo sa Čeferinom da neko od sledećih EP za mlađe kategorije bude u Srbiji. Smatram da imamo kapacitet da ogranizujemo ne samo EP, nego i kongrese kao ovaj u Lisabonu- dodao je Nedimović.

Branislav Nedimović
Branislav Nedimovićfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

Fudbaleri Srbije pobedama protiv Litavnije i Crne Gore započeli su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine, koje će se igrati u Nemačkoj.

- Fudbal je jedna od stvari koja je najvažnija u Srbiji. Vreme je da se Srbija raduje, da posle 24 godine učestvujemo na EP. Nikada nismo imali ovakva start, a posao FSS je da obezbedi uslove reprezentaciji. Kao navijač sam prezadovoljan, bilo je zadovoljstvo biti u Podgoricu i gledati pobedu protiv Crne Gore. Struka se bavi time, imate selektora, Džajića... Zadovoljni smo kako rade, puna podrška selektoru. Čovek se plasirano na SP, to što smo mi očekivali da igramo finale sa SP, to smo mi. Svi mi radimo kao tim, čujem se sa Piksijem. U dobrim smo odnosima - poručio je Nedimović.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.