OŽIVELO STARO RIVALSTVO: OFK Beograd se RADUJE istrazi i traži da se ispita PENAL za Zemun! (VIDEO)
Detalj sa utakmice Zemun - Brodarac, Foto: Printscreen/instagram/ofkbeograd1911

velike tenzije

OŽIVELO STARO RIVALSTVO: OFK Beograd se RADUJE istrazi i traži da se ispita PENAL za Zemun! (VIDEO)

Saopštenje tima sa Karaburme prenosimo u celosti

Objavljeno: 10:55h

Nema mira u srpskom fudbalu, čak i u nižim rangovima. Jedno staro rivalstvo, između OFK Beograda i Zemuna, ponovo je oživljeno i dostiglo je razmere kao u slavno doba ovih klubova, kada su vodili bitke u elitnom rangu srpskog fudbala.

Od početka polusezone, nakon što je na Karaburmi došlo do promena na čelu kluba, iz Zemuna objavljuju saopštenja i žale se na utakmice koje OFK Beograd igra.

Sada je pokrenuta i zvanična istraga od strane Fudbalskog saveza Beograda, a utakmica koja je pod sumnjom je ona koju su odigrali OFK Beograd i Sinđelić na Karaburmi.

Zbog svega toga, oglasio se i OFK Beograd saopštenjem, u kojem su istakli da ih napadaju "fudbalski kvaziradnici", a posebno su udarili na Zemun i njihovog prvog čoveka, koga su označili kao inicijatora svega.

U prilog saopštenju OFK Beograd je objavio i video sa utakmice Zemun - Brodarac, gde su objavili momenat kada se Zemuncima svira penal, drugi na utakmici.

Zatražili su od FSB-a da se ispita i ovaj meč.

Saopštenje OFK Beograda prenosimo u celosti:

- Fudbalski klub OFК Beograd je ponosan na činjenicu da je za kratko vreme postao glavna meta kvazi fudbalskih radnika u Beogradu.

- O tome najbolje govori podatak da je Fudbalski savez Beograda na prijavu FК Zemun odnosno njihovog prvog čoveka Gavrila Kovačevića koji je ujedno i političar i predsednik opštine Zemun pokrenuo istragu našeg meča sa Sinđelićem.

- Radujemo se toj istrazi jer će se i zvanično pokazati da su svi pritisci lažni i neosnovani. Ali radujemo se tome jer će sada morati da se istražuju i druge utakmice, jer organi FSB dozvoljavaju da FК Zemun pobeđuje kriminalnim penalima kao sto je ovaj u prilogu.

- Sigurni smo da će predsednik FSB Marko Zdravković insistirati da se pokrene istraga po ovom pitanju, ali i zbog drugih radnji kao što su pritisci i pretnje od strane Gavrila Kovačevića i njegovih političkih saradnika na vodeće ljude Iskre, Torlaka, Borca, Brodarca u kojima se poziva na politički uticaj i preteći da će ga upotrebiti protiv njih ukoliko pruže otpor Zemunu.

- Znali smo da će OFК Beograd postati meta čim počne da se stabilizuje i ojačava, zato pripremljeno dočekujemo ove napade i uvereni smo da će se obiti o glavu zlonamernicima koji ih pokreću, nemoćni da na terenu ostvare svoje ciljeve.

Interesantno je da se na ovu objavu OFK Beograda javio i Zemun sa svog zvaničnog naloga i komentarisao je:

- Iskreno, čuli smo i bolja opravdanja - stoji u poruci kluba iz Gornje Varoši, na koju su kasnije nastavili da odgovaraju neki navijači OFK Beograda i da prozivaju Zemunce.

Trenutno je situacija na tabeli Srpske lige Beograd takva da je Zemun prvi sa 42 boda, OFK ima 39, a treća je Zvezdara koja ima 36.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.