ENGLEZI I FER-PLEJ, TO JE MIT: Pogledajte PRLJAVE UDARCE i FOLIRANJE kapitena Totenhema i Albiona! (VIDEO)
Hari Kejn pada kao pokošen posle udarca Dukurea, Foto: Paul Greenwood / Shutterstock Editorial / Profimedia

može mu se

ENGLEZI I FER-PLEJ, TO JE MIT: Pogledajte PRLJAVE UDARCE i FOLIRANJE kapitena Totenhema i Albiona! (VIDEO)

Da sam ja to uradio, bilo bi me sramota - kaže bivši reprezentativac Engleske Džejmi Karager

Objavljeno:

Everton i Totenhem su odigrali 1:1 u poslednjem meču 29. kola engleske Premijer lige, ali i sa po jednim crvenim kartonom na obe strane.

Abdulaj Dukure je prvo isključen zbog udaranja u lice Harija Kejna u 58. minutu, a u 88. direktan crveni karton dobio je i Lukas Moura.

Dok su "Pevci" imali brojčanu nadmoć Kejn ih je doveo u vođstvo golom iz penala, ali je Majkl Kin prelepim udarcem sa distance izjednačio u 90. minutu.

Kapiten Totenhema i Engleske, Hari Kejn, našao se na udaru ne samo Dukurea, već i dela engleske javnosti i Džejmija Karagera, bivšeg štopera Liverpula a sada komentatora Skaj sporta.

Nije retkost da reprezentativci Engleske imaju povlašćen tretman tokom utakmica na Ostrvu, a naročito kapiteni. To smo u prošlosti viđali mnogo puta sa Bekamom, Runijem, Nevilom, Džerardom, Lampardom, Terijem, koji bi se izvlačili bez kartona i kada zasluže crveni.

Možda je to baš bio slučaj sa Kejnom jer je u tom 57. minutu najpre grubo faulirao Greja, pa ga šutnuo zajedno sa loptom dok je ležao na zemlji, a onda oštro ušao u duel sa Dukureom. Malijac rođen u Francuskoj je naseo na prljavštine Kejna i rukom ga odgurnuo po licu, a golgeter Spursa je brže-bolje pao na zemlju i iznudio crveni karton za vezistu domaćih.

- Nije debata oko crvenog kartona, ali sudija može dati crveni karton čak i ako ne padneš na tlo. Dukure je ovde pogrešio i siguran sam da će mu to trener reći, ali ovo nije ni izbliza dovoljan kontakt da igrač padne kao što je Kejn to napravio - rekao je Karager i dodao:

- Da sam ja to uradio, bilo bi me sramota. Da to uradi moj sin, znam da bi im to pomoglo da pobede, ali bih mu kasnije rekao da to više nikad ne radi. Nemam problema s tim da neko simulira i pokuša da iznudi penal, ali imam problem s tim kada žele kolegi da nameste crveni karton.

Kejn nema problem ni da simulira i pokuša da iznudi penal, a sada je očigledno "unapredio" svoju igru. Toliko o engleskom viteškom igranju fudbala. Sa druge strane, nije da svega ovoga nije bilo i u vreme Karagera.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video:

00:48

FUDBAL I KRIMINAL SU NEZAOBILAZNI PARTNERI! Stručnjaci obelodanili zloupotrebu FUNKCIJA u fudbalu: Dolazi do začaranog kruga!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.