Samo za fudbalske sladokusce! Šest utakmica u Nemačkoj - 28 golova! (VIDEO)
Foto: Fonet

Bundesliga, 23. kolo!

Samo za fudbalske sladokusce! Šest utakmica u Nemačkoj - 28 golova! (VIDEO)

Totalna ludnica širom Bundeslige... Na meču Borusija - Leverkuzen viđeno je osam golova
Objavljeno:

Fudbaleri Bajerna pobedili su u gostima Keln sa 3 0 i tako povećali prednost na tabeli, dok su Borusija Dortmund i Hofenhajm bili ubedljivi u svojim pobedama 23. kola Bundeslige. U poslednjoj utakmici dana Borusija Menhengladbah je slavila nad Šalkeom sa 4:2.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Bajern je golovima Havija Martineza u prvom i Huana Bernata i Franka Riberija u drugom poluvremenu sigurno savladao Keln i sada ima 56 bodova na vrhu tabele, odnosno sedam više od prvog pratioca Lajpciga, koji je u petak odigrao 2:2 sa Augsburgom.

Dortmund je bio nemilosrdan protiv Leverkuzena kod kuće, gde je pobedio 6:2. Dvostruki strelac za Borusiju bio je Pjer-Emerik Obamejang, prvi strelac lige. "Milioneri" su tako potvrdili treće mesto, sa 43 boda, šest manje od Lajpciga i dva više od Hofenhajma. Leverkuzen je ostao na osmom mestu sa 30 bodova.

Hofenhajm je takođe slavio sa 5:2, koliko je bilo protiv Ingolštata. Ekipa sada ima četiri boda više od petoplasirane Herte, koja ima meč manje. Ingolštat se nije mrdnuo sa pretposlednjeg mesta, pošto je ostao na samo 18 bodova.

foto: Fonet

U ostalim popodnevnim utakmicama, Majnc i Volfsburg odigrali su 1:1, dok je Verder pobedio "fenjeraša" Darmštat 2:0.

Menhengladbah je poveo u 29. minutu, a izjednačio je Nabil Bentaleb iz penala u 38. Prvo poluvreme završeno je 1:1, iako je na utakmici bilo mnogo šansi. Oba tima su na početku drugog poluvremena imala sjajne šanse i bilo je pitanje vremena kada će pasti sledeći gol. To se desilo u 64. minutu, kada je Fabijan Džonson iz šesnaesterca doneo Gladbahu prednost, koju je Oskar Vent samo tri minuta kasnije povisio na 3:1. Trener Šalkea napravio je tada dve izmene i počeo ofanzivnije, ali je sledeći gol ponovo postigao domaći tim, kada je Rafael posle odličnog pasa Tobijasa štrobla.

Šalke se nije predavao i već u 82. minutu je smanjio na 4:2, kada je Benedikt Hovedes glavom sa oko 11 metara savladao Jana Zomera.

BUNDESLIGA - 23. kolo

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Petak:

Augzburg - Lajpcig 2:2 (1:1)

Subota: Hofenhajm - Ingolštat 5:2 (1:1) Dortmund - Leverkuzen 6:2 (2:0) Keln - Bajern 0:3 (0:1) Majnc - Volfzburg 1:1 (1:1) Verder - Darmštat 2:0 (0:0) Menhengladbah - Šalke 4:2

Nedelja: 15.30 Ajntraht - Frajburg 17.30 Hamburger - Herta

BONUS VIDEO: Proslava rođendana Crvene zvezde pred 153. Večiti derbi!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.