INFANTINO KAO DŽAJIĆ: Švajcarac bez protivkandidata, ostaje gazda FIFA-e bar do 2027!
Đani Infantino, predsednik FIFA, Foto: AP

money talks

INFANTINO KAO DŽAJIĆ: Švajcarac bez protivkandidata, ostaje gazda FIFA-e bar do 2027!

Nisu Švajcarca ni "okrznuli" protesti i pvici da mu je novac preči od ljudskih prava nakon što je organizaciju SP 2022 dodelio Kataru, a optuživan je i za mito

Objavljeno:

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino ponovo je danas izabran na tu funkciju, bez protivkandidata i aklamacijom, na 73. Kongresu svetske kuće fudbala održanom u Kigaliju.

Infantino, čiji su reizbor potvrdili delegati 211 saveza članica, ostaće na čelu FIFA-e do 2027. godine.

Švajcarac, koji ovu funkciju obavlja od 2016, mogao bi da ostane na čelu krovne fudbalske organizacije do 2031, iako statut FIFA-e predviđa najviše tri četvorogidišnja mandara, ali se njegov prvi trogodišnji mandat smatra nepotpunim.

- Volim vas sve - reagovao je 52-godišnji Infantino nakon izbora.

Volei oni njega. Infantino je pre glasanja podneo finansijski izveštaj koji pokazuje povećanje prihoda od 18 i 45 odsto tokom ciklusa 2019-22, u poređenju sa prethodnim, što omogućava FIFA-i da dodatno poveća svoje subvencije konfederacijama i federacijama. Dakle, svima puni džepovi, svi zadovoljni.

Nisu Švajcarca ni "okrznuli" protesti i pvici da mu je novac preči od ljudskih prava nakon što je organizaciju SP 2022 dodelio Kataru, a optuživan je i za mito.

Glavni projekti FIFA-e za narednih nekoliko godina već su odobreni - počevši od Svetskog prvenstva 2026. godine koje će organizovati Sjedinjene Američke Države, Kanada i Meksiko i na kojem će se broj reprezentacija povećati sa 32 na 48.

00:12

Venac od Đanija Infantina predsednika FIFA

Format tog takmičenja predstavljen je ranije ove nedelje, a on podrazumeva 12 grupa sa po četiri tima. To znači da će se broj utakmica na Svetskom prvenstvu povećati sa 64 na 104, što će doneti dodatne prihode od prodaje ulaznica i privući još više emitera.

Da li će igrači izdržati sve veći broj utakmica? Dok god im ne smeta da su i oni enormno plaćeni...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.