PREOKRET U SLUČAJU JUVENTUS: Ukida se kazna timu iz Torina?
Fudbaleri Juventusa, Foto: EPA/Alessandro di Marco

Ima nade

PREOKRET U SLUČAJU JUVENTUS: Ukida se kazna timu iz Torina?

Ukoliko se Staroj dami vrate bodovi momentalno bi skočila na tabeli Serije A i imala 50 bodova

Objavljeno: 01:34h

Italijanski velikan Juventus mogao bi da bude pomilovan posle drastične kazne oduzimanja 15 bodova u Seriji A.

Juve je uložio žalbu koja će im omogućiti pristup "tajnom dokumentu" koji je tužilac Fudbalskog saveza Italije (FIGC) poslao nadležnom organu (COVISOC) u aprilu 2021. godine, što će biti od krucijalne važnosti. Italijanski mediji bruje da postoje šanse da će biti prihvaćena žalba funkcionera Bjankonera Federika Čerubinija i bivšeg Fabija Paratičija, koji će im omogućiti da pažljivo pregledaju dokument.

Caka je u tome da zvaničan zahtev koji je COVISOC podneo tužiocu FIGC 14. aprila 2021. godine, odnosno sedam dana kasnije otvoren postupak, da je tužilac imao 60 dana za istragu i 30 dana za regstraciju suđenja. To znači da svi dokumenti dobijeni nakon 14. jula 2021. godine, a koji su doveli do kazne za Juventus, ne bi bili upotrebljivi.

FK Juventus, FK Empoli, Serija A
foto: ALESSANDRO DI MARCO/EPA

Ostaje da se vidi da li bi oni doprineli da se poništili presuda, što ćemo uskoro saznati jer COVISOC ima sedam dana da pošalje dokumenta advokatima Juventusa. Ukoliko se Staroj dami ukine kazna, momentalno bi skočila na tabeli Serije A i imala 50 bodova, na deobi drugog mesta sa Interom. Time bi Juve obezbedio mesto u Ligi šampiona sledeće sezone i zadržao sve igrače, uz veliku finansijsku injekciju, među kojima je i Dušan Vlahović.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.