BIO MI JE KAO SIN! Posle reči Ćire Blaževića o preminuloj legendi niko neće ostati ravnodušan! (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

Kamen da zaplače!

BIO MI JE KAO SIN! Posle reči Ćire Blaževića o preminuloj legendi niko neće ostati ravnodušan! (VIDEO)

Počivaj u miru, majstore...
Objavljeno:

Legendarni hrvatski fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević izjavio je da ga je pogodila smrt nekadašnjeg igrača Dinama Zvezdana Cvetkovića.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Cvetković je preminuo ranije danas u Zagrebu. Ćiro Blažević je preuzeo Dinamo krajem 1980. godine, a u januaru 1981. je ekipu odveo na turneju u Australiju. Ćiro je uoči turneje iz omladinske škole Dinama na turneju poveo Milivoja Bračuna i Cvetkovića.

- U Australiji sam određivao sistem koji će da igra u prolećnom delu sezone. Niko nije bio siguran. Cvetković je dobro odradio pripreme da sam bio u čudu. Pozvao sam ga posle prvog treninga i rekao mu: Mali, ti si novi Đakinto Faketi (legendarni levi bek Intera). Postao je standardni igrač i bio je jedan od glavnih igrača u osvajanju title prvaka Jugoslavije 1982. godine. Bio je fudbalska avangarda. Igrao je levog beka, ali bez problema je mogao da igra bilo koju poziciju u odbrani. Bio je sjajan. Strašno me pogodila njegova smrt, imali smo odnos kao otac i sin - rekao je Ćiro Blažević.

Milivoj Bračun kaže da su Cvetković i on preko noći postali standardni igrači Dinama.

- Ćiro ga je zvao Faketi, a ja sam više bio britva i kosilica. Ćiro je insistirao da svi zajedno izlazimo kako bi imali timski duh. Nije dozvolio da izlazimo pojedinačno. I uspeo je, svi smo disali kao jedno, postali smo šampioni - naveo je Bračun.

BONUS VIDEO: Vladimir Micov i Dejan Radonjić posle meča!

(24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.