"VOLJENI MOJ KUME"... Zdravko Mamić emotivno slomljen zbog Ćira - "Kako si sine" biće tvoj "trejdmark" (FOTO)
Miroslav Ćiro Blažević, Foto: EPA/JOAO RELVAS

"VOLIM TE"

"VOLJENI MOJ KUME"... Zdravko Mamić emotivno slomljen zbog Ćira - "Kako si sine" biće tvoj "trejdmark" (FOTO)

Tvoja sposobnost da svakog čoveka planete kog bi sreo, bez obzira na nacionalnost ili boju kože, učiniš sretnim i važnim je neponovljiva, napisao je nekadašnji alfa i omega zagrebačkog Dinama

Objavljeno: 08:42h

Miroslav Ćiro Blažević preminuo je dva dana pred 88. rođendan, a u jednom od intervjua pričao je o odnosu sa Zdravkom Mamićem.

Upravo se nekadašnji alfa i omega zagrebačkog Dinama javio i putem Fejsbuka se emotivno oprostio od legendarnog "Trenera svih trenera".

Miroslav Ćiro Blažević
Miroslav Ćiro Blaževićfoto: ELVIS BARUKCIC / AFP / Profimedia

- Voljeni moj Kume, danas kada se naši ovozemaljski putevi razdvajaju moram ti reći da si mi bio uzor i najbolji učitelj. Nikakav Oksford, nikakav Harvard, uz tebe i naše zajedničke sportske uspehe, te provedeno silno zajedničko vreme proživeo sam i sudelovao u najlepšim trenucima našeg života - počeo je Mamić oproštajnu poruku:

Zdravko Mamić
Zdravko Mamićfoto: Beta/Almir Razić

- Nazvati te trenerom svih trenera, a ne reći sve drugo o tebi, bilo bi nepoštovanje i uvreda za sve ono što si ti bio i po čemu ćemo te pamtiti. Ti si najznačajnija osoba u vekovnoj istoroji Dinama. Bio si najinteligentnija i najšarmantnija osoba koju sam sreo i za koju sam čuo. Tvoja sposobnost da svakog čoveka planete kog bi sreo, bez obzira na nacionalnost ili boju kože, učiniš sretnim i važnim je neponovljiva. Beli šal, "kako si sine“ za svakog stranca na cesti i osmeh koji greje srce biće tvoj "trejdmark."

- Tvoja stisnuta šaka i zamah njom, na poziciji izlaska iz maksimirskog tunela prema Dinamovoj, tvojoj klupi, zauvek će biti poziv u sportsku borbu koji je u trans bacao milijune ljudi. Obećavam da ću se svojim životom i delima pobrinuti da se tvoje ime i djlo nikad ne zaboravi. Nikad Hrvatska, a ponajviše tvoji Dinamovci nisu toliko bili sretni, ponosni i u zajedništvu kao u onom koje si ti predvodio 1982. godine. Hvala ti za sve što si me naučio, što si mi priuštio, hvala ti na tvome Dinamu i želim ti da ti kažem da ćeš uvek ostati dominantna osoba u knjizi mog života. Volim te, zauvek tvoj, kum Zdravko.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.