UŽASNA UVERTIRA DERBIJA: Okačena uvredljiva poruka navijača Atletika koja je uznemirila sve građane Madrida! (FOTO)
Detalj sa utakmice Atletiko Madrid - Real Madrid, Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

sramota

UŽASNA UVERTIRA DERBIJA: Okačena uvredljiva poruka navijača Atletika koja je uznemirila sve građane Madrida! (FOTO)

Poslednji izraz mržnje prema Realu prevazišao je sve dosadašnje provokacije

Objavljeno: 14:14h

Fudbaleri Reala i Atletika odigraće gradski derbi u okviru Kupa Kralja, a uvertiru za novi okršaj ljutih rivala već su priredili ultrasi crveno-belih. I to uznemirujuću.

Na nadvožnjaku, u blizini trening centra Reala "Valdebebas", mogao se videti veliki transparent, okačen noć pred meč, ispisan belim slovima na crvenom platnu na kojem piše: "Madrid mrzi Real".

Ta poruka, koju ćete čuti iz usta gotovo svakog navijača Reala, nije ono što je najiše uznemirilo građane koji su prošli od jutros tim delom grada, već lutka koja je visila sa ograde nadvožnjaka. Nije to bila obična lutka.

Navijači Atletika "obesili" su igrača Reala, Brazilca Vinisijusa, čiji je dres bio navučen na gumenog "lika" koji se klatio. Jezivo.

Navijači Atletika koji su poznati po rasističkim ispadima, već su vređali Vinisijusa samo zbog boje kože, ali i njegovog sunardonika Rodriga takođe na rasnoj osnovi, na prethodnoj utakmici istih rivala u okiviru Primere.

Ovaj poslednji izraz mržnje prema Realu i tamnoputim fudbalerima večitog rivala je ipak prevazišao sve dosadašnje iščašene provokacije ultrasa Atletika.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.