"MIHA JE BIO POBEDNIK, POSEBNA FELA, TERAO JE SVOJE"... Emotivan govor Zorana Gajića na sahrani (FOTO)
Foto: Starsport©

"čovek-prkos"

"MIHA JE BIO POBEDNIK, POSEBNA FELA, TERAO JE SVOJE"... Emotivan govor Zorana Gajića na sahrani (FOTO)

Ostao je isti prema drugovima, porodici, naciji, državi, onima koji su ga voleli i onima koji nisu, rekao je ministar sporta Republike Srbije

Objavljeno:

Zoran Gajić, ministar sporta Republike Srbije bio je na sahrani Siniše Mihajlovića i u ime naše države oprostio se od legendarnog Mihe.

- U ime države i naroda Srbije, predsednika Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i Vlade Republike Srbije, kao i u svoje lično ime, izražavam najdublje saučešće porodici Mihajlović, njegovim najbližima, ali i celoj sportskoj i fudbalskoj javnosti, ljudima koji su ga voleli širom planete.

Predsednik Aleksandar Vučić upisao se u subotu u knjigu žalosti na Marakani
Predsednik Aleksandar Vučić upisao se u subotu u knjigu žalosti na Marakanifoto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Rođen u Borovu kraj Vukovara, u zemlji koje više nema, sin ravnice, čovek-prkos, ponos, vatra i uvek svoj. Živeo je fudbal, fudbal je živeo njega.

- Kada se pojavio na velikoj sceni fudbalskoj, izgledao je kao mešavina holivudske i rok zvezde koja je po lopti udarala takvom silinom da je jedino prikladno bilo nazivati ga “bombarderom”. Plašio je živi zid, golmane, lomio prečke i stative, cepao mrežice. Njegova lopta kidala je vazduh, svi klinci su oponašali njegove udarce na igralištu iza škole.

Kako je naveo, Mihajlović je deo istorijskih uspeha Crvene zvezde i našeg reprezentativnog fudbala, deo je fudbalske kulture Apeninskog poluostrva, gde su ga prihvatili kao da je njihov. A on jeste, i naš i njihov, svetski je bio Miha.

Siniša Mihajlović
foto: EPA/MASSIMO PERCOSSI

- Miha je bio ljudska sila. Način na koji je ulazio u ring sa nedaćama, fudbalskim i životnim, bio je poseban. Bio je kao njegov trk posle onog slobodnjaka Bajernu, kao onaj gol Sampdoriji u Sofiji, kao onaj het-trik iz slobodnjaka za Lacio. Suze radosnice smo lili kada smo ga gledali kako se uz osmeh borio, uz pesmu njegovih igrača pod bolničkim prozorom, uz molitve i ljubav iz svih delova sveta.

Siniša Mihajlović
foto: EPA/ELISABETTA BARACCHI

- Miha je bio pobednik. Posebna fela. Ostao je isti prema drugovima, porodici, naciji, državi, onima koji su ga voleli i onima koji nisu. Vidimo to i dan danas. Svi uspesi koje je doživeo u karijeri ga nisu promenili. Terao je Miha svoje....

Siniša Mihajlović
Siniša Mihajlovićfoto: EPA/Georgi Licovski

- Fudbal je stao tog petka kad je stigla najtužnija vest. Vapaji hiljada navijača i sećanja stotina vrhunskih sportista govorila su isto - nebo se otvorilo da primi još jednog sina, samo je ovog puta stadion utihnuo, a mi mu šaljemo poslednji pozdrav. Zbogom, Miho, i hvala ti na svemu - zaključio je Gajić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.