JUNAKU HRVATSKE JE OTAC POZNATI POLITIČAR: A fudbalske gene vuče od legende OFK Beograda i Jugoslavije!
Dominik Livaković, Foto: EPA/Georgi Licovski

ponos splita

JUNAKU HRVATSKE JE OTAC POZNATI POLITIČAR: A fudbalske gene vuče od legende OFK Beograda i Jugoslavije!

Jugoslavija je tada stigla do četvrtog mesta, a 60 godina kasnije njegov potomak Dominik Livaković nalazi se u polufinalu SP u Kataru

Objavljeno:

Jedan od najvećih, ako ne i najveći junak dosadašnjih pet mečeva Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Kataru, od kojih su samo jedan dobili posle regularnog toka (Kanada 4:1), ali nijedan izgubili i stigli do polufinala, a naročito junak penal serija, jeste sjajni golman Dominik Livaković (27).

Pisali smo o njegovoj najvećoj podršci, prelepoj supruzi Heleni Livaković (devojačko Matić), a zanimljiva je i priča o njegovim roditeljima.

Helena Matić, Helena Livaković, Dominik Livaković
foto: Instagram/helenamatic

Dominikov otac je istaknuti hrvatski političar Zdravko Livaković, bivši državni sekretar Ministarstva saobraćaja, koji je i dalje politički aktivan.

Za razliku od većine saigrača iz sportske porodice, Dominik te sportske gene ne vuče sa očeve već majčine strane. Naime, njegova majka Manuela Skoblar potiče iz fudbalske porodice.

Ona je u bliskom srodstvu sa čuvenim Josipom Skoblarom, bivšim reprezentativcem Jugoslavije i trenerom splitskog Hajduka.

Skoblar je od 1959. do 1966. nastupao za OFK Beograd. Sakupio je 163 nastupa za "Romantičare" i postigao 63 pogotka. U to vreme je bio reprezentativac Jugoslavije, dao 11 golova na 32 meča i bio deo generacije koja se takmičila na Mundijalu u Čileu 1962. godine.

Jugoslavija je tada stigla do četvrtog mesta, a 60 godina kasnije Josipov potomak Dominik Livaković nalazi se u polufinalu SP u Kataru. Večeras od 20 časova igra za finale protiv Argentine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.