NIKO NIJE VEROVAO DA JE OVO GOL: Tehnologija je sve razjasnila, Japan je zasluženo srušio Špance! (VIDEO)
Kaoru Mitoma je stigao loptu u poslednjem trenutku, Foto: Printscreen/Arenasport 1

to se zove 'u poslednji čas'

NIKO NIJE VEROVAO DA JE OVO GOL: Tehnologija je sve razjasnila, Japan je zasluženo srušio Špance! (VIDEO)

Na internetu su odmah počele da kruže fotografije zbog kojih su se svi pitali kako je moguće da arbitri u VAR sobi nisu videli da je lopta bila u gol-autu. Ali...

Objavljeno:

Fudbaleri Japana su oduševili svet fenomenalnim partijama protiv Nemačke i Španije - preokretima za identične trijumfe 2:1 - i tako uprkos porazu od Kostarike izborili plasman u nokaut fazu Svetskog prvenstva, kao prvoplasirani u grupi E.

Pokazali su "Samuraji" da im mnogo više leži da prepuste loptu rivalu jer su protiv Španaca imali svega 18% poseda. Kostarika se na isti način provela tako što je izgubila 0:7...

Da li će Japanci takvim pristupom pokušati (i uspeti) da sruše Hrvatsku u osmini finala, ostaje da vidimo.

Ali, ono o čemu se sada mnogo više priča je vodeći i, ispostavilo se, presudni gol Japana koji je u 51. minutu postigao Ao Tanaka na asistenciju Kaorua Mitome.

Mitoma je prethodno centrirao tako što je podigao loptu sa gol-linije, a sudije nisu prekinule igru i priznale su gol. Na jednom snimku se činilo da je Mitoma zakasnio, a usledila je duga VAR provera.

Gol je na kraju ipak priznat i Japanci su bili u delirijumu, a na internetu su počele da kruže fotografije zbog kojih su se svi pitali kako je moguće da arbitri u VAR sobi nisu videli da je lopta bila u gol-autu.

Međutim, ugao kamere može da zavara, a ova situacija je odličan primer. Napredna tehnologija ipak otklanja svaku sumnju i vidi se da, iako je lopta dodirnom površinom bila van terena, jedan njen deo je u vazduhu bio na liniji, i samim tim je fudbal bio u igri.

Sve potvrđuje i fotografija "zamrznutog" trenutka:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.