SRBI IDU NA CRNOG BRATA - KAMERUNAC IGRAO SA ZASTAVOM RUSIJE: Ja sam Rus 95 odsto, ostalo je moja boja kože! (FOTO)
Gael Ondua u duelu sa Fabijanom Riderom, Foto: EPA/ NOUSHAD THEKKAYIL

lik je šou

SRBI IDU NA CRNOG BRATA - KAMERUNAC IGRAO SA ZASTAVOM RUSIJE: Ja sam Rus 95 odsto, ostalo je moja boja kože! (FOTO)

Momak rođen 1995. godine u Kamerunu je gotovo kompletnu mladost proveo u Rusiji

Objavljeno:

Srbija će biti pod imperativom pobede protiv Kameruna u drugom kolu grupe G Svetskog prvenstva u Kataru, nakon poraza od Brazila. Na terenu će imati i jednog zanimljivog rivala.

Ulaskom u igru u 68. minutu utakmice između Kameruna i Švajcarske, Gael Ondua je postao prvi Rus koji je nastupio na Mundijalu u Kataru. Tako bar on tvrdi.

Gael Ondua, Noa Okafor
foto: EPA/ NOUSHAD THEKKAYIL

Momak rođen 1995. godine u Kamerunu je gotovo kompletnu mladost proveo u Rusiji, gde je zaigrao fudbal u mlađim kategorijama Lokomotive iz Moskve.

Ondua je dobio i rusko državljanstvo, a profesionalnu karijeru je gradio kroz moskovski CSKA, Zorju iz Luganjska i Anžiju iz Mahačkale.

Nakon toga nastupao je za švajcarski Servet, trenutno nosi dres nemačkog Hanovera, a član reprezentacije Kameruna je od ove godine.

Ondua je hteo da zaigra za reprezentaciju Rusije, ali je zbog okolnosti odlučio ipak da nastupi za rodnu državu, a u Katar je poneo i rusku zastavu na kopačkama.

- Niko od organizatora nije obratio pažnju na rusku zastavu na mojim kopačkama. To ne može da mi bude oduzeto, ja se osećam i kao Rus i kao Kamerunac - istakao je Gael.

- Ja sam 95 odsto Rus, a ostalo je moja boja kože. Od malena sam sanjao igrati za Rusiju i navijati za nju na velikim turnirima. Želim joj se odužiti za ono što je učinila za mene - rekao je Ondua za championat.com.

On je uoči Afričkog kupa nacija odbio poziv Kameruna jer se nadao da će ga Rusi hteti, a na kraju je ipak prihvatio da igra za zemlju porekla.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.