KOLIKO SE SPISAK SRBIJE PROMENIO ZA ČETIRI GODINE: Evo ko je sve išao na Mundijal u Rusiji!
Fudbaleri Srbije, Foto: Starsport©

ima razlika

KOLIKO SE SPISAK SRBIJE PROMENIO ZA ČETIRI GODINE: Evo ko je sve išao na Mundijal u Rusiji!

Primetno je i da su tada iz domaćeg šampionata stigla trojica igrača

Objavljeno: 16:00h

Srbija će po prvi put od osamostaljenja igrati na dva uzastopna Svetska prvenstva.

Pre četiri godine selektor je bio Mladen Krstajić nakon što je zamenio Slavoljuba Muslina koji je odveo "orlove" u Rusiju.

Grupa je bila slična sa Švajcarskom i Brazilo, dok je Kostariku zamenio Kamerun. Pre četiri godine, taj tim je izgledao ovako.

Golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Marko Dmitrović (Eibar) i Predrag Rajković (Makabi)

Odbrana: Antonio Rukavina (Viljareal), Aleksandar Kolarov (Roma), Milan Rodić (Crvena zvezda), Branislav Ivanović (Zenit), Uroš Spajić (Anderleht), Duško Tošić (Guangdžou RF), Miloš Veljković (Verder) i Nikola Milenković (Fiorentina)

Sredina terena: Luka Milivojević (Kristal Palas), Nemanja Matić (Mančester junajted), Marko Grujić (Liverpul), Adem Ljajić (Torino), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Dušan Tadić (Sautempton), Filip Kostić (Hamburger), Andrija Živković (Benfika) i Nemanja Radonjić (Crvena zvezda)

Napad: Aleksandar Mitrović (Njukasl), Aleksandar Prijović (PAOK) i Luka Jović (Ajntraht)

Fudbalska reprezentacija Srbije, Svetsko prvenstvo u Rusiji, Fudbal
foto: Valery Sharifulin / TASS / Profimedia

Dakle 12 istih igrača (od 23 koliko ih je na ovom spisku) će predstavljati Srbiju i u Kataru. Primetno je i da su tada iz domaćeg šampionata stigla trojica igrača, dok je na listi fudbalera koje je izabrao Dragan Stojković samo Strahinja Eraković.

Umesto Prijovića tu je Dušan Vlahović što je veliko pojačanje, dok ćemo najviše oslabljeni biti neigranjem Nemanje Matića koji se oprostio od dresa nacionalnog tima.

Neće biti ni penzionisanog Aleksandra Kolarova koji je bio kapiten te generacije, a kapitensku traku je preuzeo Dušan Tadić koji je bio tu i pre četiri godine.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.