MILOJEVIĆEV MEČ KARIJERE SE IGRA U MONAKU: Trener Zvezde ne juri rekorde, ali za pobedu mu treba JEDAN ČOVEK
Miloš Milojević, Foto: Printscreen/youtube/Crvena zvezda

konferencija pred meč u monaku

MILOJEVIĆEV MEČ KARIJERE SE IGRA U MONAKU: Trener Zvezde ne juri rekorde, ali za pobedu mu treba JEDAN ČOVEK

Strateg crveno-belih izneo očekivanja pred meč u Francuskoj

Objavljeno: 19:34h

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju ekipi Monaka u okviru poslednjeg kola Grupe H Lige Evrope, a ekipa Miloša Milojevića se nalazi pod imperativom pobede ukoliko želi da nastavi takmičenje u Evropi.

Pokazali su crveno-beli da dobro igraju pod pritiskom, pa su u proteklom kolu uspeli da slave protiv ekipe Trabzona sa 2:1.

Međutim, svima je jasno da je pred srpskim šampionom znatno teži zadatak, i to na gostujućem terenu.

Miloš Milojević je izneo očekivanja pred meč u Monaku, a zanimljivo pitanje je dobio na startu konferencije.

FK Crvena zvezda
foto: Espreso/Veljko Petrović

Da li je ovo vaša najveća trenerska utakmica?

- Jeste, mislim da jeste, voleo bih da ne ostane na tome da je najveća. Želimo da dobijemo, da je kontrolišemo od početka, ali zavisi od snage protivnika

Ovo je za sada definitivno utakmica sezone za crveno-bele, a Milojević je otkrio šta će biti presudno.

- Motivacija, spremnost i fokus. Mislim da smo bili pravi u prvoj utakmici, a jedna mala greška koštala nas je bodova u prvoj utakmici. Moramo da budemo hrabriji i ofanzivniji u odnosu na prvi meč sa Monakom.

Kadrovska situacija je dobra, a trener Zvezde se nada da će jedan od najboljih u timu konačno proraditi.

- Moramo da im zatvorimo centralnu deo terena. Očekujem puno kvaliteta u napadu od njih, ko god bude igrao. A kadrovska situacija je hvala Bogu dobro. Naš kvalitet je kolektiv, ali i pojedinci koji su kvalitetni. Mislim da je vreme da proradi i Ivanić i dokaže zašto je jedan od najboljih u timu.

- Monako se oslanja na fiziku, napadački smo u boljoj formi u odnosu na prvi meč. Imaćemo male korekcije i detalje u odnosu na našu standardnu igru. Monako protiv svih igra isto. Njihov osnovni kvalitet je momenat gubljenja lopte protivnika. Više fokus treba da bude na nama, ne treba da izađemo sa stavom da smo podređeni. Kada kontrolišemo igru, njima će biti teško, jer njihova ofanzivna četiri igrača nisu zainteresovana za defanzivu.

FK Crvena zvezda
foto: Printscreen/youtube/Crvena zvezda

Zvezda nikada nije slavila u Francuskoj, da li je vreme za prekid crnog niza?

- Nije dobra slika, mnoge negativne stvari su se desile u Francuskoj kroz istoriju, nadam se i verujem da možemo zajedno do pobede i proleća u Evropi koji nam je cilj. Ne jurim istoriju i rekorde, nemam taj ego. Najviše volim finala, ovo je kao finale, nosi sa sobom presiju i odgovornost. Igračima ne treba to da sputa noge, ja od njih tražim da igraju dobaer fudbal, da razmišljaju o svojoj igri. Nekad možete da proverite fudbal, ali ne uvek.

Potom je otkrio Erakovićevu ulogu u timu i osvrnuo se na poziciju desnog beka...

- Desni bek? Ne može da se otkrije, Eraković će igrati na najboljoj poziciji na kojoj igra trenutno. Eraković zaslužuje da se nađe na spisku za Katar. Hteli smo da ga odmorimo za Kolubaru, ali nismo imali prostora. Kvalitet mu je što može da igra na dve pozicije. Nadam se da će ostati do juna.

Milojević je otkrio šta očekuje od meča u Turskoj koji se igra između Trabzona i Ferencvaroša.

- Od Ferecvariša očekujem fer utakmicu, oni su neugodni, to je njihov kvalitet. Prvi su u grupi, rezultat pokrije sve, samo možemo da im čestitamo. Za mene je Trabzon kvalitetniji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.