POKER NAPOLIJA PROTIV SASUOLA: Ekipa su juga Italije nastavlja da dominira ove sezone!
Nova pobeda Napolija, Foto: EPA/Ciro Fusco

serija a 12. kolo

POKER NAPOLIJA PROTIV SASUOLA: Ekipa su juga Italije nastavlja da dominira ove sezone!

Napoli je prvi na tabeli i neverovatno je da pored svega imaju "samo" šest bodova više od Milana uz utakmicu viška

Objavljeno:

Fudbaleri Napolija savladali su Sasuolo rezultatom 4:0 na otvaranju 12. kola Serije A.

Time je ekipa Lučana Spaletija nastavila sjajnu seriju nepobedivosti u svim takmičenjima od početka sezone, a ovo im je osma pobeda u nizu u domaćem šampionatu i 13-ta ukupno.

Sve to na krilima maestralnog Kviče Kvarackelije i Viktora Osimena koji se nakon ovog meča izbio izjednačio sa Markom Arnautovićem na vrhu liste strelaca italijanskog prvenstva.

Njih dvojica su bili odgovorni za sva četiri gola domaćina na ovom meču, a kod prva dva su i kombinovali. Oba puta je gruzinski fudbaler proigrao napadača iz Nigerije, a ovaj nije imao težak posao.

Posle uvodna dva gola Osimena, upisao se i Kvarackelija u 36. minutu kada je praktično označen kraj meča koji je bio prvi protiv bivšeg tima za Đakoma Raspadorija koji je u nastavku ušao u igru umesto Kvarackelije.

Inače, samo su Dijego Milito (15) i Kristijano Ronaldo (13) imali više učešća u golovima u prvih 12 utakmica za tim od Kvarackelije (šest golova i pet asistencija) od sezone 2004/05 kada se Serija A vratila na format sa 20 timova.

Do kraja susreta je Viktor Osimen stigao do het-trika i sedmog pogotka u prvenstvu ove sezone. Zanimljivo je da je od oporavka od povrede postizao golove na svakom od četiri meča na kojima je igrao, a na dva od ta četiri je na terenu proveo samo poluvreme.

Napoli je prvi na tabeli i neverovatno je da pored svega imaju "samo" šest bodova više od Milana uz utakmicu viška. U narednom kolu putuju u Bergamo gde ih čeka Atalanta.

Sasuolo je deveti sa 15 poena i u narednom kolu se sastaju sa Empolijem.

Standings provided by Sofascore

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.