ZVEZDA I PARTIZAN IZGUBILI OGROMNU LOVU! Crveno-beli ipak zaradili MNOGO više od večitog rivala!
Crvena zvezda - Partizan, Foto: Starsport©

malo li je!

ZVEZDA I PARTIZAN IZGUBILI OGROMNU LOVU! Crveno-beli ipak zaradili MNOGO više od večitog rivala!

Večiti rivali profitirali, ali moglo je mnogo bolje

Objavljeno: 12:56h

Crvena zvezda i Partizan su ponovo načinili veliki uspeh za srpski fudbal, ali su nažalost propustili neke šanse što je očekivano donelo i finansijske gubitke.

Obe ekipe su se domogle grupnih faza u evropskim takmičenjima, crno-beli su na dobrom putu da obezbede i evropsko proleće, dok je crveno-belima potrebno da pobede Monako u gostima.

Crvena zvezda je počela kvalifikacije u Ligi šampiona, ali su porazom od Makabija iz Haife morali da zaigraju u Ligi Evrope, dok je Partizan počeo iz Lige Evrope, ali je posle ispadanja od AEK Larnake morao preko Hamruna da dođe do Lige konferencija.

Fudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezdefoto: Starsport©

I jedni i drugi su tim porazima naškodili koeficijentu naše lige i zemlje, ali povrh toga, sebi su naškodili finansijski. Zvezda je porazom od Makabija ispustila cifru od potencijalnih 30 miliona evra, koja bi mogla čak i dosta više da naraste.

Umesto toga, Zvezda je morala da zaigra u Ligi Evrope, gde se trenutno bori za proleće u tom istom takmičenju, ili u onom za stepen niže - Ligi konferencija. Crveno-beli se mogu pohvaliti i time da su od dosadašnjih rezultata u Evropi zaradili 12.660.000 evra samo od utakmica, dok ta cifra može postati i veća u zavisnosti od njihovog poslednjeg meča u grupi protiv Monaka.

Na drugoj strani Topčiderskog brda je Partizan takođe propustio priliku za "ekstra zaradom", pošto je poprilično bledo započeo sezonu.

Fudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizanafoto: Starsport©

Došlo je do promene trenera upravo posle tog poraza, Partizan je onda proigrao i uspeo je da dođe do Lige konferencija preko Hamruna sa Malte.

Novi trener, Gordan Petrić, uneo je potrebnu svežinu ekipi, pa je samim tim i Partizan pokazao da im je zapravo mesto u Evropi. Dve pobede protiv Kelna, potom i remi sa Nicom, kao i hrabra, muška, igra u Francuskoj i uprkos porazu su pokazali da crno-beli pripadaju Evropi.

Ipak, kao i Zvezda i oni imaju da čim da žale u finansijskom smislu, pošto su oni mogli da igraju u Ligi Evrope i da osvoje makar približnu svotu novca kao i crveno-beli, no ipak, Partizan je od dosadašnjih utakmica u Evropi zaradio "tek" - 4.400.000 evra.

Naravno, Partizan pred sobom ima i meč protiv Slovacka u Beogradu gde će, ukoliko pobedi ili uzme bod, uspeti da osigura i proleće u Evropi, a samim tim i novu finansijsku injekciju.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.