PRVI ČOVEK FIFE JE ŠOKIRAN DEŠAVANJIMA U INDONEZIJI: Sve naše misli i molitve upućene žrtvama i povređenima!
Đani Infantino, Foto: AP/Luis M Alvarez

očekivana reakcija

PRVI ČOVEK FIFE JE ŠOKIRAN DEŠAVANJIMA U INDONEZIJI: Sve naše misli i molitve upućene žrtvama i povređenima!

Na stadionima u Španiji će biti odat minut ćutanja pre početka današnjih utakmica u znak počasti prema žrtvama katastrofe

Objavljeno:

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino rekao je da je katastrofa koja se dogodila na stadionu u Indoneziji "nezamisliva tragedija".

Najmanje 174 ljudi stradalo u subotu u metežu na kraju fudbalske utakmice u gradu Malang na istoku indonežanskog ostrva Jave, kada su hiljade navijača upali na teren a policija je upotrebila suzavac da ih suzbije.

- Svet fudbala je u stanju šoka posle tragičnih incidenata u Indoneziji - naveo je Infantino u saopštenju i dodao da je to "crn dan za sve ljubitelje fudbala".

On je uputio izraze dubokog saučešča porodicama i prijateljima žrtava.

- Zajedno sa FIFA i fudbalskom zajednicom sve naše misli i molitve upućene su u ovim teškim trenucima žrtvama i povređenim kao i sa narodom Republike Indonezije, Azijskom fudbalskom konfederacijom (AFC), indonežanskom federacijom i ligom - napisao je Infantino.

Na stadionima u Španiji će biti odat minut ćutanja pre početka današnjih utakmica u znak počasti prema žrtvama katastrofe, saopšteno je u toj zemlji.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.