PUTIN PROGLASIO MOBILIZACIJU! Fudbaleri će morati u vojsku?! NA GRANICI IM USLEDIO ŠOK!
Vladimir Putin je pre nekoliko dana proglasio delimičnu mobilizaciju stanovništva, Foto: Printscreen/Twitter/ РЕН ТВ | Новости

TEŠKA SITUACIJA...

PUTIN PROGLASIO MOBILIZACIJU! Fudbaleri će morati u vojsku?! NA GRANICI IM USLEDIO ŠOK!

Prema informacijama ruskog novinara, deo reprezentacije bi zaista i mogao da završi u vojsci

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Rusije je tokom jučerašnjeg dana odigrala susret sa Kirgistanom, inače prvi u tekućoj kalendarskoj godini od nemira na istoku Evrope i granice sa Ukrajinom.

Kao što je dobro poznato, predsednik Vladimir Putin je pre nekoliko dana proglasio delimičnu mobilizaciju stanovništva, zbog čega su fudbalerima prilikom prelaska granice postavljana pitanja vezana za služenje vojnog roka. Mnoge od njih je to i zabrinulo, pa je počelo da se postavlja pitanje da li i igrači mogu da budu pozvani "iz rezerve".

RAKITIĆ ŠUTIRAO PENAL ZA POLUFINALE SP A UMESTO SLAVLJA TRK U UNIFORME: Hrvatski vatrogasci oduševili region! VIDEO

Prema informacijama ruskog novinara, Maksima Alnazarova, zamenika urednika portala "Sport Ekspres", deo reprezentacije bi zaista i mogao da završi u vojsci, jer su navodno pozive za sada dobili advokat Saveza, fizioterapeut, osobe zadužene za organizacije mečeva...

Direktor za medije ruske fudbalske selekcije, Jegor Kretsan istakao je da su igračima na granici postavljana pitanja o "sposobnosti za vojnu službu i posedovanje vojne karte", ali ističe da je to normalno i da je to slučaj sa svim muškarcima, te da niko nije imao nikakvih problema.

BOSANCI U HAOSU! Edin Džeko odbija da igra protiv Rusije!

- Teška vremena, mnogo teška... Misli su mi bile nefudbalske, to pričam za sebe i neke svoje saigrače. Pitali su "služio, nije služio". Naravno, to je bilo veoma neočekivano. Ali to je njihov posao, tu ništa ne možete - rekao je posle utakmice Dmitrij Barinov, vezista Lokomotive iz Moskve.

Pojedini igrači Rusije uprkos uveravanju selektora Karpina da je sve bilo kako treba, istakli su posle meča da su "bili u mislima" i da nisu mogli u potpunosti da se posvete utakmice nakon rigorozne provere na granici. Direktor Fudbalskog saveza Rusije je potom nagovestio da će razgovarati sa Ministarstvom sporta.

Zbog svega toga je utakmica sa Bosnom i Hercegovinom, planirana za 19. septembar u Sankt Peterburgu pod znakom pitanja.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.